Fiatal felnőttek! Titeket is idegesít, ha letegeznek a tök ismeretlen idősek?
Engem inkább az zavar, hogy a boltokban az eladók hellóznak, amikor némelyiknek az anyja lehetnék.
Vegyük úgy, hogy olyan fiatalosak vagyunk, hogy tizenévesnek néznek minket :))))
Ha idegesít, az azt jelenti, nem tudsz mit kezdeni a helyzettel, nem igazodsz el jól a közösségi (írott és íratlan, jó és rossz) szabályokban.
Aki letegez, vagy maga is zavaros a dologban, vagy számára az a természetes, vagy implicite így szólít fel a hasonló beszédmódra. Ha te ezt nem szeretnéd, határozottan válaszd a magázós formát. Ha nem veszi észre magát, kedvesen és udvariasan szólítsd fel a magázásra. Ha arra sem reagál, hagy ott, kár az időért, amit vele töltesz.
Reagálj, de semmiképpen se idegesítsen. Az kizárólag neked rossz.
Azért a 60 éves bácsit nekem illetlen dolog visszategezni. Az etikett szerint akárhány éves, nekem, a nőnek kellene kezdeményeznem a tegeződést, nem? De én nem akarok tegeződni velük. Igen, ott szoktam hagyni őket, visszamagázom. Ebbe a városba meg felnőttként költöztem ide, még olyan sincs, hogy gyerekkoromtól ismernének, mert akkor nem gond.
A válaszokat köszönöm!
mondom, ismeretlen. Pl. vittem tornásztani a gyereket, erre beszélget velem egy nagypapa a váróban, végig tegez. Szerintem látszik, hogy nem 20-onéves vagyok, de már akkor is simán magázhatna.
Bankban meg egyenesen felháborít, hogy az ötvenes ismeretlen nő letegez. A fiataltól is elvárnám, hogy ne a meki szintjén társalogjanak velem, ha már ott a pénzem. Ez is hozzájárult, hogy megszüntettem ott a számlámat.
Hétköznapi szitukban, főleg nőkkel szemben, ha mondjuk csak egy tízessel idősebb, akkor nem gond a tegeződés, de hivatalos helyen, férfiaktól elvárnám, hogy viselkedjen felnőtt módra és engem se kezeljen gyerekként. Bár legutóbb a kolléganőm, aki elmúlt 40, learanyoskámozták a bankban, ő is kikérte magának.
mindenkinek az a legnagyobb probléma, ami éppen aktuálisan őt érinti
aki hülyeségnek tartja a kérdést, szépen tovább tud klikkelni.
másrészt honnan tudjátok, hogy mi a legnagyobb vagy legkisebb problémája, lehet pl. akár nagyon beteg is, de azért van joga foglalkozni más dolgokkal, ami zavarja, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!