Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek is illetlenség...

Szerintetek is illetlenség fedetlen felsőtesttel mászkálni a városban az utcán, közterületen ill. tömegközlekedési járművön utazni legyen akármilyen meleg is?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint ezzel vízpart mellett vagy falun semmi probléma nincsen, viszont városi környezetben elég nagy parasztságnak tartom. Főleg ha valaki így hivalkodik a tetkóival.

2012. jún. 22. 20:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Csak akkor nem illetlen, ha öregasszony vagy!
2013. jan. 10. 11:07
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen, illetlenség fedetlen felsőtesttel mászkálni városban utcán, közterületen, tömegközlekedésen. Az is illetlenség, amilyen ruhának nevezett semmikben nők néha hőségben kimennek az utcára. Nagy melegben ha tehetem, nem is szállok tömegközlekedésre, mert úgy érzem magam, mint egy húskonzervben, a csomó gyakorlatilag meztelen nő között. Vennének fel valami bő cuccot jól szellőző anyagból, sokkal kevésbé lenne melegük, mint a feszülős nejlon topokban, és mellesleg még ízléstelen sem lenne.
2013. jan. 10. 11:20
 23/25 anonim ***** válasza:

A munkások esetében meg strandon stb. elfogadható.

Közterületen, tömegközlekedésen nem.

Ráadásul már láttam oktatási intézménybe is bemenni embert félmeztelenül. Maximális bunkóság!

2013. júl. 10. 14:48
 24/25 anonim ***** válasza:

Illetlenségnek csak akkor mondanám, ha a buszon egy ilyen pali a nagy hájas sörhasával akarna összenyomni. Na az azért tényleg illetlenség lenne. (Nem mintha egyedül ő okozná a tumultust, de ha már tumultus várható, tényleg felvehetne valamit. Amúgy a ruhával, kézzel, karral való nyomásterjedés esete szerintem senkit nem zavar, amíg persze kapni még egy kis szuszt a buszon :-).)

De ha csak "rám kényszeríti" a nem éppen atlétikus alakjának látványát az utcán szembejövet, az illetlenségnek semmiképp sem nevezhető. Ennyi erővel az ideálistól jelentősen eltérő alkatúak, vagy netán súlyos testi fogyatékosok talán közmegbotránkozást keltenek, ha mások előtt mutatkozni mernek (ruhában is)?!

(Úgy veszem észre, – e téren is – a falusiak azért toleránsak, mert egyénenként kezelnek mindenkit; a városiak meg azért, mert annyi emberrel találkoznak, hogy magasan van az ingerküszöbük. A gond talán azoknál lehet, akik hirtelen lettek nagyvárosiak, és rosszul tűrik a vele járó stresszt. Írom ezt úgy, hogy voltam falusi, most már rég nagyvárosi vagyok.)

Szerintem ez nem illetlenség, de lehet "gáz" – feltéve, hogy nem pl. vízparti övezetről, a Margitszigetről, vagy 30+ fokon szabadtéri munkásokról van szó. És csak azért "gáz", mert az ember a fedetlen felsőtestűeket a fennmaradó esetekben sztereotípiából tényleg az elhízott, ergo rossz hőleadású, túlhevülő, izzadó, nekivetkőző VIII. kerületi tramplikkal, vagy a szintén nyóckeres bizonyos népcsoport egyedeivel azonosítja.

2015. febr. 11. 05:37
 25/25 anonim ***** válasza:
Ennek a női megfelelője a majdhogynem melltartóban mászkálás. A kultúrált elnevezése: spagettipántos haspóló, vagy ilyesmi.
2018. nov. 27. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!