Szerintem igen, illetlen. Én a közeli barátaimtól sem kérdezem, hogy mennyit keres. Egyébként van olyan ismerősöm is, aki külföldön dolgozik és néha magától elmondja a havi jövedelmét. Talán dicsekvésképen.
Én is sokat dolgoztam külföldön és volt egy ismerősöm akki szinte mindig kérdezte "mennyit hoztál", a válaszom "nem mondom meg" és kész.
2012. márc. 17. 21:44
2/11 anonim válasza:
Szerintem is nagyon illetlen dolog, ennek ellenére nekem is rendszeresen a zsebemben turkálnak, tegnap pl. a szomszédok azt kérdezték meg, hogy és mégis miből engedhetem meg magamnak, hogy hetente futárral kaját rendelek... 0o Baráti társaságban egyébként számomra nekem teljesen elfogadott, de a szomszédnak, sőt még a párom szüleinek sincs semmi köze a keresetemhez. Egyébként azért kivételek szerintem vannak, mármint mondtam már el a keresetemet olyan embernek, akire nem tartozott, de ő nem a "mennyit keresel" kérdést tette fel, hanem az iránt érdeklődött, hogy mennyire éri meg X cégnél dolgozni, mennyire lehet a szakmámban kapcsolatok nélkül boldogulni, v. hogy ilyen meg ilyen állásra mennyit kérhet el reálisan pályakezdőként. Szerintem a stílus is sokat számít, bár hát igen, a nagy többség általában az "És? Fizetés mennyi?" kérdést szokta nekem szegezni.
2012. márc. 17. 23:09
3/11 anonim válasza:
Engem is szoktak kérdezgetni, nem szoktam megmondani bárkinek.
2012. márc. 17. 23:09
4/11 anonim válasza:
Nem igazán illik, de más országokban pl. kifejezetten tabutéma.
2012. márc. 18. 00:47
5/11 anonim válasza:
Szerintem sem illik megkérdezni. MNem igazán értem, hogy a kereset milyen összefüggésben áll az illető emberi minőségével.
2012. márc. 18. 12:24
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 18. 14:34
7/11 anonim válasza:
Egyébként ilyenkor az a legjobb, ha azt mondod: "Nagyon keveset, alig élek meg belőle." És hosszan sajnáltatod magad. Akkor megnyugszanak, hogy nem csak nekik megy szarul. :) Ha bevallod, hogy nincs semmi problémád, csak alád tesznek meg irigykednek.
2012. márc. 18. 21:45
8/11 anonim válasza:
Az. Olyan, mintha az ember a másik zsebében turkálna.
2012. márc. 20. 06:37
9/11 anonim válasza:
Dolgoztam egy osztrák külker. cégnél. Ott kimondottan tilos volt még egymásnak is elmondanunk,hogy mennyi a havi jövedelmünk.
2012. márc. 20. 06:41
10/11 anonim válasza:
Illetlen dolog megkérdezni.
Egyszer a vonaton kaptam meg egy vadidegen pasitól ezt a kérdést, hát nagyon néztem, krigogtam 1-2t, és kapcsolt.
De egyébként ha közeliek megkérdezik tőlem, mindig aztmondom, hogy a minimálbért. Ha kételkedik, így járt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!