Ha buszon leülök egy idegen ember mellé illik megkérdezni hogy szabad-e a hely vagy le lehet csak simán ülni oda?
Attól függ, milyen a testtartása. Zárt vagy nyitott.
ha látod, hoyg várja, akkor kérdezd. Ha láthatóan nem akar beszélni, akkor ne kérdezd!
sztem totál felesleges
ha nem ül ott senki akkor miért ne ülhetnél le??
távolságin se kell.
miért érdekelne az engem h ő vár még valakit?
az a valaki majd leül máshova.
"Miért érdekelne engem, hogy ő vár valakit?"
Miért? Ki vagy te? Te nem tudsz leülni máshová?
Azért kell, hogy érdekeljen, mert társadalomban élsz, nem te vagy az egyetlen kétlábú a Földön. Viszonyulnod KELL az embertársaidhoz, és magaddal is akkor teszel jót, ha erre hajlandó vagy. Nem körülötted forog a világ: erre jobb felkészülnöd, különben előtt-utóbb megértetik veled.
ha vár valaki tegyen oda valamit jelzésként
sál, táska vagy akármit!
Ha üres a hely akkor szabad!
Ha rögtön felszálláskor jön még valakije, csak mondjuk az pár percet késik, akkor OK
de pl ha a 800. megállónál szállna majd fel az a valaki ismerőse, akkor én azért nem fogok állni.. Sajnos nekem volt már ilyen tapasztalatom...Foglalta valaki valakinek a helyet aki az indulás utáni (kb fél órával későbbi) megállóhelyen szállt fel!
(ha nincs másik üres hely, akkor leülök!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!