Van olyan ember, aki külföldi akcentus nélkül beszél egy idegen nyelvet, amit nagyobb korában tanult?
Én ismertem egy magyarhoz feleségül ment orosz tanárnőt.Ő 22 évesen kezdett magyarul tanulni,5 évvel később nem vettük észre,hogy nem magyar. Kb,annyira volt idegen a beszéde,mint pl. egy székelynek.
Tapasztalatom szerint az tud csak jól beszélni egy idegen nyelvet,aki nem könyvekből tanulja a nyelvet,hanem az adott országban a hétköznapi emberektől.
Nagyapám 56-ban vándorolt ki Franciaországba 18 évesen, és kb három év alatt olyan jól megtanulta a nyelvet, hogy tökéletes francia kiejtése van.
Ha elég jó a füled és hajlandó vagy gyakorolni, szerintem olyan 25 éves korig megtanulható más, nem túl bonyolult kiejtésű nyelv anyanyelvi szinten. Utána már eléggé beállnak a beszédhez szükséges izmok. Kb 16 éves kor felett amúgyis több odafigyelést igényel a nyelvtanulás és a kiejtés, mint előtte.
Kb 25 fölött meg akcentus nélkül szerintem kb esélytelen, legalábbis nagyon ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!