Miért mondja sok ember hogy "nem vagy magyar" ha nem kovács vagy kiss hanem valami idegen eredetű nevem van?
Én már rengetegszer...
"Mit akarsz még a neved se magyar"
igaz általába az ilyen divat hazafi majmok mondogatják..
:D
ez mekkora hülyeség.
komolyan vannak ilyen emberek, akik ilyeneket mondanak?
és akinek mondjuk "Német" a vezetékneve, azzal mi van?
A neve magyar. És aki "Kovács", az nem lehet betelepült német utóda, akire a foglalkozása miatt régen ráragasztották, mert mondjuk bonyolult volt kimondani a Eichhorst-ot?
Hát ilyet még nekem nem mondtak soha, pedig nekem is ukrán eredetű vezetéknevem van...de magyar vagyok, csak valamelyik ősöm lehetett ukrán, nagyon régen (mivel az emléke nem élt soha a családban), és? Nemzeti rockot hallgatok, tiszta szívből szeretem Magyarországot és nem érzem magam kevésbé magyarnak senkinél sem. Az én vezetéknevem sem jelent sokat, valamikor volt egy ukrán ősöm, akinek ez volt a neve, aztán mikor betelepült, sorra magyarokkal házasodott akkor nekem a genetikám ugyanúgy magyar, csak a vezetéknév öröklődött apai ágon (mivel antropológiához értek valamennyit és nem vagyok szláv /balti, dinári/ típus), tehát a genetikám ugyanaz mint bármelyik magyaré, csak egy név megmaradt a régmúltból...
Arról nem is beszélve, hogy a név csak egy dolog, fontos dolog ugyan, de nem minden...A 13 aradi vértanút is meg lehetne nézni...
Magyarrá a szív tesz és a lélek....
Normális emberek szájából nem fogod hallani, hogy ez gáz lenne; akitől meg meghallod az max. divatozik, hétvégi magyar, az ilyennel nem kell foglalkozni...
Nekem Balassy a csaladnevem,viszont erdelyi magyar vagyok.Es meg igy is leromanoznak.
Akkor ehhez mit szoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!