Miért figyelmetlen az emberek túlnyomó többsége?
Én csak a közeli kapcsolatban lévőknek küldök üzenetet. A többieket egyszerűen nem tartom számon. Írt nekem, jól esik, de ha mondjuk 7-8 hónap múlva lesz a szülinapja, biztos nem tartom a fejemben, mint egy mantrát, hogy x-nek írni kell. Egyszerűen fogalmam sincs róla, hogy van valamije, és akkor nem írok. De olyan is van, mikor tudom, hogy most ilyen és ilyen névnap van, van olyan ismerősöm, de nem írok neki, alig beszélünk, mi a fenének?
Lehet bunkóság, de én mondjuk elfoglaltabb vagyok annál, hogy mindenkinek a dátumait a fejemben tartsam. Meg nem olyan fontos nekem mindenki, akit ismerek, hogy ezzel foglalkozzak. Lehet azért nem viszonozták, mert nekik sem vagy az.
Nem azt mondtam, hogy a szomszédommal foglalkozok. Ha valaki fontos, szeretem, stb akkor tök mindegy mekkora távolság van köztünk foglalkozok vele. Ha valaki nem különösebben izgat, tőlem aztán lehet a kertszomszédom is, azért nem fogok kedveskedni, mert ismerem. Arra próbáltam rávilágítani, hogy nem lehet, hogy aki tojik a fejedre a névnapoddal kapcsolatban, annak nem vagy annyira fontos, hogy foglalkozzon veled? Különben is, ez akkor jó, ha őszinte, sokkal jobb lenne, ha merő kötelességből ezt mondaná, "jaj b@szod fel kell hívnom a Jánost is, mert az a hibbant megsértődik, ha a hülye névnapjával nem foglalkozok.." ?
Egyébként van olyan ismerősöm, aki nem küld viszonzást ezt tudom én is, nem is érdekel, én sem strapálom magam miatta, nem a névnapi köszöntőtől lesz jó a kapcsolatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!