Igényt tarthat-e a munkáltató a borravalóra?
Szerintem nem, mert azt a vendég Neked adja, mivel elégedett volt Veled, - nem a főnöködet találta kedvesnek, udvariasnak stb.! Azt még igazságosnak tartom, ha a szakács is kap belőle. De szerintem a vendéglátós munka az egyik legfárasztóbb és legstresszesebb a világon (tizenévesen több fizikai munkát kipróbáltam) - nem a vállalkozó érdemli a borravalót, mert nem ő hajt!
Én tizenévesen dolgoztam McDonalds-ban, a vendégek folyton hülyének néztek, amikor mondtam, hogy nem fogadhatunk el borravalót. Volt, hogy a kezembe nyomták, én meg, ha ne figyelt senki, bizony elraktam. Nehogymár... Főleg, mert nem díjazták, ha nem volt nullás a kassza.
Szigeten is voltam pultos, nekünk a belünk lógott, főnökök meg hátradőlve ették a kolbászt, és azt mondták, nem a miénk a jatt - ott is elraktam, főleg ha nem úgy adta a venség, hogy nem kért vissza, hanem külön a kezembe nyomott pl. egy kétszázast - nem buktam le.
Mindkét helyen amennyit lógott a belem amilyen kevés pénzért, és ha kis sor felgyűlt, már baj volt - egy cseppnyi lelkiismeretfurdalásom nincs emiatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!