Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kezd el alkoholt inni...

Miért kezd el alkoholt inni valaki?

Figyelt kérdés

Most komolyan, miért nincs egy fiatalban annyi kitartás és akaraterő, hogy ne kezdjen el inni ha tudja, hogy rossz hatása van az alkoholnak illetve hogy nem tudna leállni vele? Miért nem tud nemet mondani valaki vagy miért kell mindig a szülők ellen lenni mert egyszer úgyis az lesz a vége? hogy részegen tér haza?

21 éves létemre még sose ittam alkoholt, mert tudom, hogy rossz illetve ott vannak továbbra is azok az italok amiket eddig is ihattam.

2012. ápr. 6. 18:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én nagyon ritkán iszom, akkor is csak mértékkel szoktam.

1-2 volt olyan, hogy szándékosan annyit akartam inni, hogy részeg legyek, mert azt akartam, hogy megtapasztaljam milyen nem magamnak lenni, mivel soha nem hittem ebben a dologban.

Le akartam magamról szedni a gátlásaim. Bevallom volt olyan is, hogy azért ittam, hogy vajon megváltozik-e majd a véleményem az öngyilkosságról. De soha nem tudtam annyit inni, hogy elveszítsem a fejem. Ha mégis sokat ittam, hányás lett csak belőle és gyomorfájás. Természetesen akkor csak az volt a fejemben, hogy miért vagyok ekkora barom állat, de akkor sem akartam öngyilkos lenni, megverni mást, megerőszakolni másokat és mindenre emlékszem most is. Annyi alkoholt meg kibír inni hányás nélkül?? Az tuti bele is hal utána....

2012. ápr. 6. 18:58
 2/12 anonim ***** válasza:
már mitől lenne rossz? a bor például jó a szívre, persze mértékkel meg miegymás. a pálinka meg unicum jó ha nincs étvágyad. az meg hogy le iszod magad a sárga földig az meg mindig is szokás volt a fiatalok körében
2012. ápr. 6. 19:11
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Utálom az olyan álszent embereket, akik felsőbbrendűnek érzik magukat attól, h nem isznak alkoholt meg nem szórakoznak etc. Csak elmondanám, h ezt csak te érzed így magadról, egy kívül állónak egy mérhetetlenül öntelt, beképzelt, savanyú és koravén embernek tűnsz. Nem kívánom elmagyarázni, hogy miért jó alkohlt fogyasztani, lazítani egy kicsit a hétköznapokon, mert úgy se értenéd meg, hogy milyen az egyetemi életérzés, majd talán vkinek lesz türelme ezredszerre leírni. És le is pontozhatsz, akkor se neked lesz igazad.
2012. ápr. 6. 19:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked súlyos alkoholproblémáid vannak. :)
2012. ápr. 6. 19:24
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem érzem magam öntelt egoista baromnak, csak nem értem a miértjét és felsoroltam pár általános indokot. Felháborodott stílusom annak köszönhetô hogy most cipeltem haza a félig bekómált 14 éves unokahugom aki kicsit több pàlinkát ivott a kelleténél. Azt hogy a bor kis mennyiségben jót tesz azt tusom és én is szoltam bulikban szórakozni de már elegem van abból hogy mindig nekem kell foglalkozni a részeg ismerôseimmel a bulik után.
2012. ápr. 6. 19:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Ajánlom saját írásomat. Nem kell komolyan venni :-)

[link]

Amúgy hülyeséget beszélsz, mert nem csak alkoholisták isznak alkoholt, valószínűleg szüleid is ittak fiatalon. Álszent, begyöpösödött ember vagy már fiatalon is. Nekem is vannak alkoholt nem fogyasztó ismerőseim, pl. sógornőm ilyen, de nem ül ilyen magas lovon, mint te.

Egyébként a másik véglet is kamu, a bornak ami jótékony hatása van, azt ellensúlyozza az alkohol tartalma, így összességében inkább azt mondanám, kis mennyiségben is kicsit káros. Viszont ettől még nem lesz annak a fiatalnak semmi baja, aki alkalmanként kocsmázik a barátaival, sőt annak sem, aki 1-2-szer berúg, az alkoholizmus nem erről szól.

2012. ápr. 6. 19:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Képzeld, én cipeltem már haza részeget, de ettől még megvan az alkohol fogyasztásnak a jó oldala is. Mikor leülök sörözni a barátaimmal például, ekkor az alkohol felszabadultabbá tesz minket.

Én amúgy 18 éves koromig semmit nem ittam, és egyáltalán nem is éltem társasági életet. Úgy tapasztalom, hogy ritka kivételektől eltekintve a kettő összefügg, aki nem iszik, az jellemzően azért nem teszi, mert kocsmázni, szórakozni sem jár el. Volt még 2 haverom, akik szintén így voltak, mindketten megbánták, hogy kimaradt a "gladiátorkorszakuk", azokat az éveket már nem lehet visszahozni. Szóval így adjál tanácsokat, te szerencsétlen!

2012. ápr. 6. 19:48
 8/12 anonim válasza:
Szerintem azért,hogy megfeleljenek bizonyos társasági elvárásoknak,talán beilleszkedés,így jobban elfogadják,vagánynak érzik tőle magukat,felszabadultabbnak alkohol fogyasztás után...stb (nem hinném,hogy azért,mert olyan kiba* jó íze van...)
2012. ápr. 6. 20:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Én élek társasági életet rendesen és jól is érzem magam, csak azt nem értem miért kell ehhez alkohol, ennyi. Most nem azt mondom, hogy elítélem az alkoholfogyasztókat csak ha tud anélkül is szórakozni az ember miért kezdi el?
2012. ápr. 6. 22:09
 10/12 A kérdező kommentje:
A másik pedig, hogy én személy szerint ne merem elveszteni a kontrolt magam felett még a legkisebb mértékig sem. Jó tudni, hogy teljes mértékben a tudatomnál vagyok.
2012. ápr. 6. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!