Van olyan hozzám hasonló, aki sosem szerette az ivást és fél inni? (mármint alkoholt)
Ez az a része az életnek, amit nem tudok megérteni, hogy miért szeretnek annyira.
Ha iszok, nálam két dolog történhet:
1. Talán jól érzem magam, de másnap baromi másnapos leszek. Ez rossz.
2. Talán jól érzem magam, de rosszul leszek és kihányom. Ez még rosszabb.
Tudom, hogy utóbbihoz sokat kell inni. Életemben egyszer mentem el idáig (szándékosan) a 18. születésnapomon. Soha többet nem akarom. De ismerek olyanokat, akik sportot űznek a hányásig ivásból.
Elmondja nekem valaki, miért jó ez? Nem a mértékletes ivás, mert azt megértem, hanem konkrétan a hányásig ivás. Én képtelen vagyok megérteni. Eleve mindig félek inni, mert kisebb termetű vagyok, nagyon kevés is megárt nekem, és a pia rendszerint nagyon erős félelmet vált ki belőlem. Nem tudom, mitől félek, talán a rosszulléttől, de eleve nem szeretek kiszolgáltatott helyzetbe kerülni. Ezért nem szeretek ott aludni se sehol. És nem értem, más ezt miért szereti, mert én rühellem azt, amikor este iszunk és kóborlunk a városban a hidegben, amikor már semmi se jár. Vagy amikor valaki beszólogat mindenkinek, vagy amikor valaki bekattan. Minden élmény, ami eszembe jut az ivásról, félelmet kelt bennem.
Mi a jó benne? Miért iszik mindenki? Nem bírom megérteni...
19/F
"Elmondja nekem valaki, miért jó ez?"
Arra, hogy a fiatalok "menőzzenek" egymásnak, mert ez nekik menő, ha sokat isznak.
De ha idősebbek isznak, az már más kérdés.
Van a faluban egy (vagyis több) részeg cigány, az egyik tegnap hívott minket hogy menjünk és "játsszuk meg a bokszot". Az alkoholizálás csak azért jó nekik (többségben), hogy jól érezzék magukat.
Az, hogy Te rosszul vagy tőle, nem tudom, hogy miért, vagy más is így van-e ezzel, ők már hozzászoktak (gondolom), és nekik jó érzés, de ezt én sem értem, hogy miért.
Én még nem rúgtam be (még csak 15 vagyok), de nem is akarok, és Te se akarj! Soha! Csak mértékkel lehet inni, ettől még semmi bajod nem lesz (vörösbor), sőt még egészséges is, ha minden nap iszol egy pohárral.
Ez olyan, mint a cigi meg a drog.
Először csak kipróbálja az ember, sokaknak jó érzés, és itt még le lehet szokni.
Utána, hogy olyan jó érzés volt, kipróbálja még egyszer, meg még egyszer.
Aztán meg már nem sokára a szokásukká válik, itt már nehéz leszokni.
Az meg hogy kinek milyen érzés, emberfüggő.
És soha ne is akarj berúgni, csak rontja a szerveidet.
Remélem, hogy tudtam segíteni. :)
Majdnem úgy vagyok vele, mint te. Bár én nem félek az ivástól (sőt volt 1-2 csúnya esetem - sajnos), de nem szeretem feszegetni a határt sem. Utálom a másnapi szomjúságot, ami mindig rám tör piálás után, ezért nem szoktam sokat inni...
Régebben még bírtam ezt az "este iszunk és kóborlunk a városban a hidegben"-t, de mára inkább csak nyűg lenne a hátamon...De hál'isten a társaságom (21-25 évesek) már kinőttek belőle, és maradunk a "kocsmában megiszunk 1-2 sört, és mindenki lelép haza 10kor aludni"-nál :). Keress te is ilyen társaságot, aki kicsit nyugodtabb ilyen téren, hidd el találni fogsz ilyet is. Ha meg csak Cappyznél, akkor Cappyzz, én imádom :)
20/l
Én sem szeretek inni. Annyira nem jó az ízük (a magyar borokat és a Bailey'st szeretem, de semmi komoly vonzalom), és sajnálom rájuk a pénzt kidobni. Plusz szeretek csak olyan dolgokat az emésztőrendszerembe küldeni, amik egészségesek, és a piák nem tartoznak ide :)
Még soha nem rúgtam be, egyszer volt, hogy egy kupica (elég rossz ízű) pálinkától kicsit elhomályosult a világ, de semmi komolyabb. 21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!