Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az emberek miért kötnek bele...

Az emberek miért kötnek bele egymás véleményébe?

Figyelt kérdés
2012. márc. 23. 21:33
1 2 3
 21/25 Csutak_Balazs válasza:

Vízer Évának : Látod most például szerintem neked nincs igazad. Az állatok igenis tudnak kötekedni és minél fejlettebbek, annál jobban.

Szerintem azért lesz kötekedés egy vitából, mert minden embernek máshol van az a bizonyos határ ameddig megéri neki, hogy az ő véleménye érvényesüljön. kicsit olyan mint amikor az egy dollárra licitálunk ( a legnagyobb licit viszi a dollárt, ha egy centért is, de az utolsó előtti is fizet anélkül, hogy kapna valamit.Amikor az ötven centet meghaladtad, már biztos, hogy a valós értékénél többet hoz a dollár. Amikor az egy dollár fölé mész akkor már arra játszol, hogy a másik adja fel hamarabb, mert így kisebb a veszteséged).

A vitában is egy idő után eljuthatsz idáig: Már csak azért harcolsz, hogy te veszíts kevesebbet,mert ez lesz számodra a győzelem. Mikor idáig jutottál, na ez már kötekedés !

2012. márc. 26. 21:49
 22/25 Kolibri71 válasza:
Mert sok ember nem képes az érem két oldalát látni. Hiányzik a beleérző képesség, vagy átélő képesség. Pedig nagyon fontos lenne. Idézőjelesen mindig fel kellene próbálnunk a másik cipőjét és megtudnánk, hol szorít.
2012. márc. 27. 07:24
 23/25 anonim válasza:
Még fejletlenek, emberileg, sokan sose szoknak le róla. Vagy jobb esetben sürget az idő egy szakmai vitában, és ott észhez kell téríteni, aki homokvárat (kártyavárat) akar építtetni stb.
2012. márc. 28. 10:33
 24/25 Apo321 válasza:
77%

1. Buták, képtelenek elfogadni mások véleményét.

2. Élvezik a vitát, főleg a megfelelő vitapartnerrel. Ilyenkor képesek még az élő fába is belekötni. xD

(még látszólag triviális dolgokba is bele lehet kötni. nem egyszer volt, hogy csak a hecc kedvéért kötöttem bele valamibe és még magamat is megleptem azzal, hogy kiderült, lehet fogást találni még a törvényszerűnek hitt dolgokon is)

2012. márc. 30. 09:13
 25/25 anonim válasza:
Mert tiszteletlenek.!
2012. márc. 30. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!