Az emberek miért kötnek bele egymás véleményébe?
Igazatok van, s én is tudom, hogy rajongóval vagy hívővel nem érdemes vitatkozni. Nem is szoktak, de tényleg. De akármilyen téma merül fel, még itt is, vagy bárhol, az ellentétes vélemények miatt összecsapnak az emberek, egymást támadják.
Nemcsak zenei tekintetben, ha már a vallást említettük, akkor ugyanúgy az egyes vallások hívei is elvitatkozgatnak, hogy kinek van igaza, vagy a tudományos beállítottságú emberek a vallásosokkal, de ha a fő témákat nézzük az oldalon, egy csomó másokat is tudnák sorolni.
Tényleg nem értem, mi a jó abban, hogy az ember kiharcolja, hogy az övé legyen az utolsó szó, hogy neki legyen igaza, mégha nincs is. Tudom, hogy ez nem igazán dönthető el, engem nem is érdekel, hogy kinek van, kinek nem, mert nem foglalkozom vele, de tényleg furcsa, hogy a legapróbb dolgokat is hogy felnagyítják.
Mert az emberek döntő többségének nincs vitakultúrája. Nem a másik véleményére kíváncsiak, hanem a sajátjukat akarják elfogadtatni. Szinte személyes sértésnek veszik, ha valaki másképp látja-értékeli a dolgokat, mint ők.
A baj az, hogy ez már a külsőségekben is meglátszik. A beszélgetést például nem úgy kezdik, hogy "szerintem", amivel kinyilvánítanák, hogy elfogadnak más véleményt is, hanem rögtön közlik az általuk helyesnek vélt, szerintük megfellebezhetetlen igazságot, és nem tűrnek el ellenvéleményt.
Az emberek többsége a vitát egyfajta párbajnak fogja fel, amelyben mindenáron győzni akarnak.
Erre egy viccel tudok válaszolni :
Pszichológiát tanul a taxis.
- Tudod használni valamire ?,kérdi a barátja.
- Persze. Most már tudom, hogy sokan miért vágnak be előmbe, miért dudálnak rám, miért mutogatják a középső ujjukat, miért előznek szabálytalanul, miért mennek át piroson...
-És miért ?
-Mert hülyék !
Belekötnek?! Miről beszélsz? Azért mert neked van valamiről valami véleményed, miért ne lehetne másoknak más ugyanarról. Csak elmondják, amit gondolnak, tulajdonképpen te vagy a kötekedő. Szóval nem kéne itt kérdezősködnöd ilyen álszent módon. Te magad is biztosan belekötöttél már másba, akkor meg?! Nekem erről ez a véleményem, neked meg nem tetszik, ugye? Na tessék, ezek után remélem belátod, hogy nincs igazad, de nekem igen.
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!