Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit jelent, ha valaki egymás...

Mit jelent, ha valaki egymás után elismétli amit mondott?

Figyelt kérdés
Azt értem, mikor valaki nyomatékosítani akarja mondandóját, de mikor pl. két-három bővített mondatát ismétli el még egyszer, azt sokszor nem tudom mire vélni. Ilyen hosszabb monológnál azt gondolnám, azt hitte az illető, hogy nem figyeltem, de ha ez ki van zárva, akkor mi a magyarázat rá?
2011. aug. 27. 21:34
 1/6 ava87 ***** válasza:
Inkább ő az, aki nem figyel. Elfelejti, hogy már mondta, ezért elmondja újra. Vagy csak hirtelen nem jut eszébe, hogy mit is akart még mondani, ezért míg ismétli az előző mondatát, már a következőn gondolkodik, ezzel próbál időt nyerni, nehogy egy pillanatra csöndben maradjon, és az alatt más is szóhoz jusson.
2011. aug. 27. 21:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Az azért durva lenne, ha elfelejtette volna amit épp az előbb mondott. Az viszont elképzelhető, hogy csak szereti a hangját hallatni. Ezek szerint számomra nincs is ennek üzenete, hogy önmagát ismétli közvetlen egymás után?
2011. aug. 27. 21:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Inkább arról van szó, hogy megrögzött. A mondandóját minél szemléletesebben akarja átadni a beszélgetőpartnerének, ezért akár egy szó változtatásért előadja az egészet még egyszer, és még egyszer, amíg nincs megelégedve a nagy monológjával. Pánikbetegekre is jellemző amúgy.
2011. aug. 27. 23:32
 4/6 ava87 ***** válasza:
Nem úgy értettem, hogy konkrétan azt felejtette el, amit mondott, hanem úgy, hogy nem nagyon figyel, és automatikusan elmondja újra, mert nem biztos benne, hogy ezt el is mondta, vagy csak gondolta. De nem tudom, hallanom kéne az illetőt ahhoz, hogy erről konkrét véleményt tudjak mondani.
2011. aug. 27. 23:36
 5/6 anonim ***** válasza:
az én ismeretségi körömben is van valaki, aki annyit ismételgeti, amiket mond, hogy már kívülről fújja. mint én az Arany Lacit, ő úgy mondja el újból és újból, ugyanabban a sorrendben, ugyanazokat a kifejezéseket használva a sirámait, a sérelmeit, pedig ő milyen jó ember, stb stb.....................
2011. aug. 28. 08:14
 6/6 Csutak_Balazs válasza:

Ha nem teljesen ugyanazokkal a szavakkal adja elő akkor lehet, hogy attól fél, hogy nem mondta el elég érthetően.

Nem téged lát gügyének, hanem magát nem látja elég jónak.

Másik eset, hogy saját magának is ki kell emelje azt a bizonyos dolgot. Így győzi meg saját magát, hogy valóban annyira fontos az a dolog.

Egy idő után akár rossz szokás is lehet, mint például a körömrágás.

2012. márc. 26. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!