Az emberek miért kötnek bele egymás véleményébe?
Mert szeretnek vitatkozni, a vita nagyon is jó dolog, sokat lehet belőle tanulni. A veszekedés már egészen más.
Én magamon is észreveszem, hogyha valaki kijelenti, hogy pl. az internetezés elveszi az időt az olvasástól, akkor bár lehet titkon egyetértek vele, mégis elkezdek vitázni és ellenérveket felhozni :)
Első: mondok egy példát.
Meghallgattam egy zenét, egy dalt, amit élőben énekelt egy együttes. Nekem nem tetszett a produkció. Zeneileg nem volt kiemelkedő, az énekesek hangja pedig olyan semmilyen volt. Ezt emeltem ki akkor, amikor megkérdezték a véleményem, hogy mit gondolok. Amikor elmondtam, aki kérdezte azonnal rám támadt, hogy nem értek hozzá, igenis tehetségesek, nincs fülem, és hogy szuper produkció volt, nagyon édesek, és szuper énekesek.
Bevallom, egy rajongó volt, és mint olyan, kissé elvakult. De ahelyett, hogy leosztja a fejem, mert sajnos megtette, miért nem nyeli le, hogy valakinek nem tetszik, az, ami neki? Nem is kívántam el a fenébe a kedvenceit, csak elmondtam, hogy miért nem tetszik, és máris támadott, személyeskedett. Én elfogadom, hogy tetszik neki, de miért nem lehet ugyanezt a fordítottjával?
Ez olyan, mintha egy anyának a fiát szidnád.
Akármilyen hülyegyerek is, az anyának úgyis ő lesz a királyfi.
2. vagyok. Ha úgy gondolod,hogy nincs igaza ,de ő nem változtat rajta,akkor valakinek abba kell hagynia a vitát. Egy mód van rá, annyiban kell hagyni a dolgot. Megmondod, te másképpen gondolod és lezárod a vitát.
A rajongós dolog meg tényleg olyan,hogy felesleges rajongóval vitatkozni,mert olyan,mint a hívő..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!