Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A, , Kisebbség" miért hívja...

A, , Kisebbség" miért hívja parasztoknak a magyar embereket? Milyen jogon?

Figyelt kérdés
Azért mert dolgoznak? Ezért?

2012. márc. 10. 23:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A parasztok legalább dolgoznak, eltartják magukat,és nem a segííjt várják.
2012. márc. 10. 23:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert míg ők "bodzaszedésből" meg gyerekcsinálásból problémamentesen eléldegélnek addig a hülye magyar reggeltől estig csak gürizik a puszta életben maradásért. Ezért van az hogy az ő szemükben mi lúzerek vagyunk.
2012. márc. 10. 23:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze nem mintha egy fikarcnyit is számítana hogy ők mit gondolnak. Őket se érdekli a véleményünk róluk (de ha valaki megmondaná nekik akkor jönne a "kedves" rokonság...)

3. voltam

2012. márc. 10. 23:39
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

"ma 23:14"

Jól értem, hogy szerinted a magyaroknak az Uralon túl lenne a helyük?

2012. márc. 10. 23:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Miért?

Voltak valaha a magyarok az Uralon túl? XD

2012. márc. 11. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmi sértés nincsen benne, nekem elhiheted, én egyaránt mozgok cigányok és magyarok között is, illetve mind két oldalról vannak cigány- magyar felmenőim is!

Csak a magyarok tartják sértőnek a "paraszt" megnevezést. Ha a magyar ember meghallja, hogy "leparasztozzák", akkor számura ez annyi, hogy úgy értelmezi, mintha ostoba, tanulatlan, faragatlan embernek neveznék... (viszont megfigyeltem, hogy csak a városokban élő magyar embernek sértő, ha egy cigány leparasztozza. Tehát el lehet gondolkodni azon is, hogy vajon a városi emberek nem e tartják primitívnek az egyszerű, falusi, életmódot folytató kevésbé tanult embereket....nem e pont emiatt sértő számukra ez a szóhasználat)

Valójában a cigány közösségben a " paraszt" annyit tesz ki, hogy nem közéjük tartozik (tehát nem cigány, hanem idegen, kivülálló, tehát magyar). A hangsúly leginkább is az idegenen van, aki nem tartozik közéjük. Ha egy magyar származású embert befogadnak egy cigány közösségbe, már nem fogják "leparasztozni".

A szó eredete pedig a kisebb falvakból származik, ahol régen még hangsúlyosabb volt, de a mai napig hangsúlyos a cigány - magyar elkülönülés. A magyarok (parasztok) bent laknak a faluban, takaros házuk van, állataik vannak, földet művelnek és gazdálkodnak. (tetszik ha nem, falusias/ parasztos életmódot folytatnak). Ezzel szemben a cigányok lent laknak a völgyben, vagy az erdőben/erdőszélen (mindenesetre a falun kívül, vagy annak egy külső részén (nem gazdálkodnak: nincsenek állataik, vagy ha akad nem úgy tartják őket, mint a magyarok, nincsen megművelt területük, tehát nem gazdálkodnak). Emiatt a különbség miatt jelentős az eltérés a két csoport között- ezáltal különböztetik meg magukat akarva akaratlan a magyarok és a cigányok is ( a gádzsó, magyar, paraszt szavak a cigányok között kb. mint azt jelöli, hogy valaki, aki a csoporton kívül áll)

2012. márc. 11. 10:48
 7/8 anonim ***** válasza:
mert a földművelés a legkeményebb munka a világon (talán még a bányászat mellett), tehát számukra ciki...
2012. márc. 12. 02:38
 8/8 lovekiss válasza:
53%
De ezt nem értem hogy miért kell a cigányokat kisebbségnek nevezni van eredeti nevük amin lehet őket hívni az a Roma csak az a baj hogy némelyik cigány annyira primitív hogy még a saját fajtájuk is lenézik őket mert a cigányok közt is van normális De viszont magyarban is van olyan aki normális és van aki nem az ez ugyan az de ez már annyira unalmas hogy Cigány !! ők is emberek és nem állatok se nem űrlények ők is magyar állam polgárok és nem az van az anyakönyvében hogy cigány állam polgár hanem az hogy MAGYAR !!! sok buta ember !!! -.-"
2012. márc. 22. 03:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!