Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan fog kezet egy nő?

Hogyan fog kezet egy nő?

Figyelt kérdés
Itt most konkrétan a "kéztartásra" gondolok, értem alatta, hogy hogyan tartom a kézfejem. Ugye a nők úgymond félig csúsztatják a kezüket a férfi tenyerébe?

2012. febr. 28. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Én mindig rendesen,határozottan fogok kezet,akár nővel,akár férfival. Kézfogásnál szerintem mindkettőnknek a kézfeje

"élére" áll és összekulcsoljuk a kezünket.

2012. febr. 28. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is a normális kézfogás híve vagyok. Nem vagyok sem páva, sem hercegkisasszony, hogy úgy fogjak kezet, mint egy dáma.
2012. febr. 28. 22:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Csak előfordult már, hogy férfi úgy célozta megfogni a kezem, ahogy leírtam, én meg pont akkor úgy voltam vele, hogy jó, akkor rendesen "szorítok" én is, és kellemetlen volt, mintha erőszakoskodni akartam volna. Ellenben máskor meg félek, hogy lagymatag kézfogásnak veszik a dolgot.:)
2012. febr. 28. 22:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs különbség, határozottan kell kezet fogni, se nem túl erősen, se nem túl lazán és közben mindig a másik szemébe kell nézni.
2012. febr. 28. 22:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Egy NORMÁLIS nö ugynaúgy fog ketet, mint egy férfi, aki "kéztartással" meg "félig csúsztatott kézzel" prób´lakozik, az meg egyszerüen idétlen, és neveletlen.
2012. febr. 28. 22:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Persze, egyébként én sem amiatt fogok/fognék így kezet, mert arisztokratának képzelem magam.
2012. febr. 28. 22:03
 7/9 anonim ***** válasza:
igen, kérdés,hogy a másik mire számít :) akár kellemetlen is lehet. szerintem erre nincs jó recept.
2012. febr. 28. 22:15
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

Sokáig dolgoztam ügyfelekkel, napi szinten fogtam kezet, sokszor. Én egy kicsit erősebben is szorítottam rá, mert apró termetű vagyok és a másik fél rendszerint kétszer akkora férfi volt.

Viszont olyat is tapasztaltam, hogy egy kifejezetten nagydarab pasi direkt rászorította kezemre. Majdnem letérdeltem, reccsentek a kézcsontjaim, bekönnyezett a szemem...na az bunkóság volt, mert illik felmérni a partner fizikumát. Lehet, hogy egy pasival szemben határozott lett volna, nekem szimplán fájdalmat okozott.

2012. febr. 29. 08:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Kéztartás ide vagy oda... miért is kell kezet fogni egy nőnek ? Jómagam Nyugat-Európában lakom, rengeteget járok hivatalokba, hozzám is naponta sokan jönnek, de húsz éve még soha senkivel sem fogtam kezet. Egy udvarias köszönés és vissza-köszönés tökéletesen megteszi.
2012. febr. 29. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!