Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mitől csúnya szó a csúnya szó?

Mitől csúnya szó a csúnya szó?

Figyelt kérdés
PL:sz@r=kaki az egyik mégis csúnya.
2009. jún. 5. 20:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%

ezt nem értem.

most mivan?

kaki az nem csúnya? de a sz@r az igen.miért van ez?? vagy mi? xD

2009. jún. 5. 21:17
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
ez érdekes kérdés. mert ahol dolgozom. simán előfordul hogy elküldjük egymást a p****ba. szó szerint is. de egy kivűlálló is érzékri hogy mikor viccből, mikor indulatból. ez a csúnya szó nem csúnya szó, attól függ (szerintem) hogy kinek mi fér bele. mennyire lelkis. valakit lehüly**nek sírva fakad, valaki fel sem veszi a dolgot. valaki szeretetből "ribanc"ozza kedvesét, valaki nek rosszul esik a "buta" megjegyzés is. vagyis nézőpont kérdése az egész. a csunya szavak , kifelyezések inkább. a káromkodások, szidalmazások. de van olyan eset is hogy szexuális izgalommba jön valaki, ha szóban jól megdorgálják, csunyán beszélnek vele. (ha ez jól esik, akor a csúnya az csúnya?) vagyis megint csak minden nézőpont kérdése.
2009. jún. 5. 21:21
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Ez jó kérdés, igen ez így van, engem például zavar h ha valaki azt mondja h buta, de viszont volt már olyan barátom aki néha leribancozott persze nem úgy durván, az meg nem zavart.
2009. jún. 5. 22:00
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Engem zavar, sőt felháborít, ha emberi nemi szervek neveit csúnya értelemben használják, de ha pl. a lóét mondják, azt már jobban elviselem. Van úgy, hogy felszabadultság érzését, bátorságét kelti valakiben az ilyen beszéd, másrészt viszont elég negatív képet fest magáról az illető. Minden esetben azt jellemzi, aki kimondja, és nem azt, akinek mondják. Mert azt mondjuk ki a szánkon, ami a lelkünkben van. (vagy az agyunkban)
2009. jún. 5. 22:24
 5/12 anonim ***** válasza:
45%
Hát... sztem először voltak a "csúnya szavak", amik akkor még nem voltak csúnyák, de annyira gyereknek se valók így lettek a ygerekes megfelelőik. Aztán jött a vallás és mindent ami undorító vagy elítélednő azt csúnya szónak titulálták. Így maradtak a ygrekes szavak. Ezek a szavak nem csúnyák. Sztem igenis lehet a f@szt f@sznak nevezni, mert az és a pics@t is pics@nak, nem kell a prűdség, a sznobizmus meg a megjátszás. Meg a hüklye szöveg sem hogy magáról ad szegénységi bizonyítványt....
2009. jún. 5. 22:40
 6/12 anonim válasza:
ez a pixsa-punci.......ez olyasmi hogy gyere-lódulj ,ez szokás
2009. jún. 5. 23:53
 7/12 anonim ***** válasza:
56%
Jó, de jó szokás ez???
2009. jún. 6. 07:14
 8/12 anonim válasza:
64%
Ez valószínűleg a vallálos korszakban alakult ki. Különféle "szitok szavak", amiket tilos volt használni. Így későbbi időkben felkapott volt használatuk...
2009. jún. 25. 22:05
 9/12 anonim ***** válasza:

Most találtam meg a google segítségével a csunya szavak szótárát :)

[link]

2009. szept. 18. 20:53
 10/12 anonim válasza:
SAGE!
2009. okt. 23. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!