Miért lett csúnya szó az "anyád" szó? (olyan mondatba amibe nem rakunk csúnya szót)
Szia!
Kérdésedben ott a válasz. Mert nagyon sokszor sajnos más szövegkörnyezetben vagy anélkül fordul elő az "anyád"....
Mer' neked lehet anyád van, de nekem meg anyukám!
(ezt mondta oszt. társam a másiknak)
egyszer egy fórumon valaki azt kérdezte:-hogyan mondjam meg anyámnak,hogy.....bla-bla.
én válaszolni akartam a saját stílusában hogy vegye észre magát.mert szerintem ne hívjuk a szülőanyát ,anyákmnak.minimum anyukám...na mindegy.írtam neki:ülj le "anyáddal"szembenb és mondd el őszintén.
erre kidobtak a fórumból hogy trágár szavakat használok és ellenkezik a szabályzattal.na ez a gáz.
mert a k.rva anyád helyett sokan lerövidítették, csak annyit mondtak: Anyád!
Ezért vésődhetett az emberek fejébe hogy ha azt mondja valaki "mit vettél anyádnak szülinapjára?" kicsit tiszteletlenségnek számít. szerintem meg az "édesanyádnak" túl nyálas, az "anyukádnak" meg dedós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!