Pincér vagyok. Hogyan csalogassam elő a vendég pénztárcájából a szokásos 10% körüli borravalót? Kollégák! Milyen jó praktikák vannak erre?
Ha férfi vagy flörtölj a nőkkel,dicsérd meg a haját,stb.ha nő vagy,akkor nem is kell mondanom semmit ezekről a trükkökről.:P
Legyél kedves,de ne lihegd túl.engem is zavar,ha mellettem áll a pincér,mikor eszek.mindig mosolyogj,és tényleg ne vegyél fel ékszert.:D
Ez undorító!
Magam is pincérkedtem évekig és soha nem hajtottam a borravalóra, egyszerűen tettem a dolgom, mert szerettem csinálni! És kapaszkodj meg; SOHA nem adtam borravalót én sem, mikor vendég voltam valahol!!!!!!
Kek Villam
Válasz
Üzenet követése
Kérdezte valaki, hogy te adsz-e borravalót? Baromállat. Kérdezte ezt
valaki? Ember! Én olyat ütnék rajtad, hogy összeszarnád magad! Idióta!
Ezt az üzenetet a gyakorikerdesek.hu oldalon keresztül küldte neked az
e-mail feladója.
Fogalmad sincs, kivel beszélsz így koma!!! De nem haragszom........Miért kell mindjárt durvulni?! Mindenestre köszönöm ezt a szívhez szóló levelet.....:)
Kb így is gondoltam egyébként; annyira tipikus,ide a bökőt, hogy a vendéggel is így viselkednél,ha úgy véled, felhúzott valamivel. Menj inkább bányásznak............
Mi a párommal mindenhol adunk borravalót, ahol normális a kiszolgálás az előzőeknek megfelelően ... nem liheg a nyakunkba, nyugodt csendes helyre ültet, segítőkész, mosolyog, vagy vicces.
2eset:
Tenyérbemászóan viselkedett az egyik, elfelejtette, hogy mit rendeltünk, egyszerűen zavart a viselkedése, nem is kapott borravalót. (Egerben)
A másik eset:
Külföldön voltunk tanulmányi osztálykiránduláson, a (kedvenc) országomba, már másodszor. Elsőre visszataláltam abba a vendéglőbe ahol először ettünk, nem voltam hajlandó beülni máshová. Azért voltam 1 év mulva is visszatérő vendég, mert:
felismertem a pincéreket, és azt aki kiszolgált, emlékeztem rá hogy normális, segítőkész az étlapnál, elmagyarázza, hogy mi micsoda, és még azt is megmutatta hogyan készül, az elköszönése meg hihetetlenül aranyos volt :) "Visszavárunk" olaszul .
Amikor másodszorra visszatértünk oda (1évvel később) szintén ő szolgált ki, ő már nem emlékezett ránk, de én igen. Megint lenyűgöztem a pár szavas olasz tudásommal, de most fáradt volt, lehetett rajta látni, (karikás szem, ásítozás, persze nem előttünk) de nekünk az asztalnál nem mutatta, csak azt hogy jókedvű, figyelmes. Más asztalokat terítettek, viccelődtek, pezsgőt bontottak és lelőtte a másik pincért, közbe a háttérben sütötték a pizzánkat, és előttünk sütötték, készítették, a tenger 50méterre...
Tenger gyümölcsei pizzát kértem, amikor kihozta, csak néztem, ő mosolygott... látta hogy most eszem először ilyeneket. Amikor befejeztem, nem ettem meg mindent ... akkor nézett és mosolygott, olyan leírhatatlan. És most elköszönt a szakács is ... Csoda ha vissza akarok menni?
Nem számoltam a 10%ot mert bőven meghaladta (kb 20-22% ) Egy percig sem gondolkodtam rajta, hogy kiszámolom. Pedig üvegházban dolgozok, 36 fokban napi 10órát, 300Ft órabérért, mert nincs más. De még most is azt mondom, hogy megérdemelte, és nem csak ő hanem az egész csapat.
Tehát, viselkedj természetesen, ne játszd meg magad, add a jobbik formádat, ha a vendég jól érzi magát adni fog.
Én most akarok szakmát váltani, pincérre vagy szakácsra gondoltam :) És nem a borravaló miatt. :) Hanem az érzés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!