Pincér vagyok. Hogyan csalogassam elő a vendég pénztárcájából a szokásos 10% körüli borravalót? Kollégák! Milyen jó praktikák vannak erre?
Legyél nagyon kedves és jókedélyű, semmiképpen sem flegma, tolakodó vagy bunkó, akárhogy is nézzen ki a vendég..
Ezt csak azért mondom, mert én és a barátom voltunk már párszor étteremben, és volt már, hogy a pincér nagyon zavaróan viselkedett a feltűnő kinézetem miatt, a barátomról pedig azt gondolhatta, hogy valami 'szakadt fazon', csak mert hosszú haja van, és nem öltönyben járkál..na ott nem adtunk borravalót.
A jobb helyeken soha nem volt ezzel probléma, a kedvességért cserébe nagyon sok borravalót szoktunk adni. (Nem akarok belemenni a piszkos anyagiakba, csak annyit jegyeznék meg, hogy sokszor annak van a legtöbb pénze, akiből ki sem nézné az ember..)
Ez a ne legyen rajtad ékszer válasz vicces :D
Szerintem örülj, hogy van munkád és kapsz fizetés, amikor más készül éhen halni...
én sem adok mindig borravalót és ha nem adok okkal teszem.
Ha kedves vagy és megnyerő akkor biztosan adnék.
De ha már kiköveteled az régen rossz, aki átlát a szitán biztos nem fog neked adakozni.
Lehet, hogy nem jó helyen dolgozol. Ha én bemegyek egy kocsmába, egy (vagy több) sörre (évente 3-4 alkalommal) és a vendégek asztalától feláll a felszolgáló (, ahol eddig a barátaival röhögcsélt és nagy nehezen odajön a pulthoz), akkor ne várja, hogy ezért díjazzam!
Viszont ha (havonta 1-2 alkalommal) étteremben enni támad kedvem, akkor adok borravalót is. Ha tetszik a pincér (korra-, nemre való tekintet nélkül), akkor többet, ha nem akkor kevesebbet.
20:30-as vagyok.
Azt, hogy tetszik, nem úgy értettem, hogy b*uzi vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!