Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Pincér vagyok. Hogyan csalogas...

Pincér vagyok. Hogyan csalogassam elő a vendég pénztárcájából a szokásos 10% körüli borravalót? Kollégák! Milyen jó praktikák vannak erre?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, én nem átverni akarom a vendéget. Az a tapasztalatom, hogy sokan az udvarias kiszolgálás ellenére ragaszkodnak a "Nem adok borravalót!" elvhez. Nos én ezt a réteget céloznám meg, hogy mégis adjon! De hogyan?
2009. jún. 5. 17:08
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
A 18:57-es nagyon betalált, a 19:04-es válaszánál pedig süllyedt! Mindketten a témában vagytok. Nagyon jó volt a válasz! Hálás köszönet! Nem hittem volna a kérdés feltevésekor, hogy ennyi jó választ kapok!
2009. jún. 5. 19:10
 22/42 A kérdező kommentje:
Torpedós komment.
2009. jún. 5. 19:12
 23/42 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ez emberfüggő is. Én mindig minden esetben adok minimum 10% borravalót, a férjem viszont soha senkinek. Bármennyire is udvarias és kedves a pincér, a férjem soha nem ad egy Ft-al sem többet. Úgy gondolja, hogy neki sem ad senki borravalót, akkor ő miért adjon?
2009. jún. 5. 19:17
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Legyél nagyon kedves és jókedélyű, semmiképpen sem flegma, tolakodó vagy bunkó, akárhogy is nézzen ki a vendég..

Ezt csak azért mondom, mert én és a barátom voltunk már párszor étteremben, és volt már, hogy a pincér nagyon zavaróan viselkedett a feltűnő kinézetem miatt, a barátomról pedig azt gondolhatta, hogy valami 'szakadt fazon', csak mert hosszú haja van, és nem öltönyben járkál..na ott nem adtunk borravalót.

A jobb helyeken soha nem volt ezzel probléma, a kedvességért cserébe nagyon sok borravalót szoktunk adni. (Nem akarok belemenni a piszkos anyagiakba, csak annyit jegyeznék meg, hogy sokszor annak van a legtöbb pénze, akiből ki sem nézné az ember..)

2009. jún. 5. 19:48
 25/42 anonim ***** válasza:
84%

Ez a ne legyen rajtad ékszer válasz vicces :D

Szerintem örülj, hogy van munkád és kapsz fizetés, amikor más készül éhen halni...

én sem adok mindig borravalót és ha nem adok okkal teszem.

Ha kedves vagy és megnyerő akkor biztosan adnék.

De ha már kiköveteled az régen rossz, aki átlát a szitán biztos nem fog neked adakozni.

2009. jún. 5. 20:20
 26/42 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy nem jó helyen dolgozol. Ha én bemegyek egy kocsmába, egy (vagy több) sörre (évente 3-4 alkalommal) és a vendégek asztalától feláll a felszolgáló (, ahol eddig a barátaival röhögcsélt és nagy nehezen odajön a pulthoz), akkor ne várja, hogy ezért díjazzam!

Viszont ha (havonta 1-2 alkalommal) étteremben enni támad kedvem, akkor adok borravalót is. Ha tetszik a pincér (korra-, nemre való tekintet nélkül), akkor többet, ha nem akkor kevesebbet.

2009. jún. 5. 20:30
 27/42 anonim ***** válasza:
71%

20:30-as vagyok.

Azt, hogy tetszik, nem úgy értettem, hogy b*uzi vagyok!

2009. jún. 5. 20:33
 28/42 anonim válasza:
100%
En igenis szoktam adni borravalot, lehet pont azert mert en is dolgoztam pincerkent es tudom hogy milyen az es jol esik ha adnak. Mert tudom azert adjak a borravalot mert kedveltek, jol kiszolgaltam oket..volt mar bunko kiszolgalo is akinek egy fillert nem adtam. Tehat en olyannak adok aki kedves, figyelmes es kozvetlen! De nem kell am eltulozni! Eggyes pincerek olyan unott pofat vagnak hogy az etvagyam is elmegy, hat ilyen ne legyel.
2009. jún. 6. 13:06
 29/42 anonim ***** válasza:
81%
Tanár vagyok. Senkitől sem kapok borravalót, mégis boldogan végzem a munkámért. Hozzáteszem, nem keresem halálra magam ezzel a foglalkozással, de gondolom, hogy ezzel tisztában vannak mások is. Miért jött az divatba, hogy egyes embereknek borravalót szokás adni? Nem hiszem, hogy sokkal kevesebbet keresnétek, mint pl. mi, tanárok diplomával. Tévedek? Én egyébként étteremben szoktam adni borravalót, de legtöbbször kényszernek érzem, hisz miért is jár ez? Ez megszokás, egy berögződés a régi időkből. Tűzoltóknak vagy takarítóknak sem adnak borravalót. Nekik például miért nem jár, ha a pincérnek igen? Ezt sosem értettem. Talán te el tudod magyarázni, mert pincér vagy. Őszintén kíváncsi vagyok a véleményedre.
2009. jún. 6. 16:46
 30/42 A kérdező kommentje:
Minimálbérrel vagyunk bejelentve, de a borravalóból kell megélnünk tanár úr! Ennyi a magyarázat.
2009. jún. 6. 18:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!