Veled is történt már olyan, hogy néhány dolgot elrontottál az életedben, és legszívesebben visszaforgattad volna az idöt?
Elrontottam és vissza forgatnám-e?
Attól függ, ha olyanról beszélünk mint pl. tavaly a fűtés szezon kezdetén felrobbantottam a fűtés rendszert, mert kazánnal fűtünk és nem dugtam be a keringető szivattyút...
Az ilyeneknél persze hogy gondolkozás nélkül vissza forgatnám.
Hogy elkövetnénk ugyan azt a hibát?
Ha úgy tudunk csak vissza térni hogy effektíve nem tudjuk azt hogy most azt a pillanatot újra éljük és egy hibát kijavítani jöttünk vissza a jövőből, akkor valószínüleg a hiba is megmaradna.
De ha a telje tudat és emlékezet megmaradna és tudnám azt hogy most azért jöttem a múltból vissza, hogy mielött begyújtok dugjam be a szivattyút akkor, bedugnám és a hiba kijavítva.
Ha távlati dolgokról van szó, amit csak hetek, hónapok esetleg évek múlva érzünk hibának, akkor meg gondolnám hogy vissza mennék-e változtatni.
Megint saját példát hozok ha nem haragszol.
17 évesen amikor még suliba jártam megismerkedtem egy férfivel.Szerelmes lettem, hosszas civódás után össze is jöttünk.Rövid időn belül teherbe is estem a védekezés ellenére.Akkor a babát gondolkozás nélkül megtartottam, nagyon boldog voltam.Igen ám de emiatt az iskolát nem fejeztem be, se érettségim, se szakmám.Most úgy vagyok hogy már pénz a suli, de a suli hiánya miatt sokkal nehezebb elhelyezkednem, de ha sikerül is és lenne pénzem sulira, akkor időm nincs rá hisz dolgozom.
Ellenben van egy párom és egy gyönyörű gyermekem.
Egyik szemem sír hogy elbasztam az életem, 22 évesen itt álok minden suli nélkül, esélytelenül, a másik a fiamra mosolyog.
Szóval a kettős érzés miatt nehéz eldöntenem hogy hibáról beszélhetek-e amit ki kell javítanom, vagy sem.
Viszont tegyük fel hogy hiba és vissza megyek a múltba.
Ha tudat nélkül megyek, akkor ugyan így történne minden.
Ha tudattal és tudom azt hogy a hibát kijavítani jöttem, akkor sem tudom hogy mi volt a hiba.Az hogy szerelmes lettem eleve, vagy az hogy szültem, vagy esetleg egyik sem csak simán megkellet volna oldanom azt hogy a 3 hetes gyerek mellől elmegyek esti suliba egy héten 3x.
Szóval ez mind, mint az életben mindig minden csupán csak nézőpont kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!