Milyen témájú könyveket vesztek legszívesebben?
Nem, nem azért, mert éppen rámjött, hogy sikerkönyvet akarok írni. :D Egyszerűen csak érdekel, hogy milyen a mai "átlag ízlés", mert abban szerintem egyetértünk, hogy a vámpírtéma lerágott csont :)
Esetleg jöhetnek kedvenc könyvek is, de ha lehet, inkább csak újakat. (Nem vetem meg a klasszikus irodalmat, de most inkább a modernre vagyok kiváncsi)
Köszönöm!
én a fantasykat nem szeretem, megpróbálkoztam párral de a gyűrűk urán kívül egynek se jutottam kb a végére. így vagyok a scifinek álcázott fantasykkal is, scifiben viszont azért akadnak jók is, Lem és Sztrugackij, de ezek nem modernek.
Régen mindig háborúkkal foglalkozó könyveket vettem (nem regényeket) főleg második világháborúsakat, de már nem érdekel és sajnos olvasni is nagyon keveset szoktam :(
Régen thrillereket is szerettem olvasni főleg melyeknek furcsa és sötét hangulata volt. S.King egyáltalán nem nyűgözött le, szerintem jóformán olvashatatlan, ez alól kivéetel egy könyve, melynek címe A harcos és nem horror. Dean R. Koontz pl bejött anno, de már négy éve nem olvastam tőle semmit legalább.
A kedvenc könyvem évek óta a Piknik az árokparton című remekmű, sokszor kiolvastam, volt hogy elkezdtem megtanulni kívülről mikor nagyon ráértem, egyszerűen imádom, mikor azt elolvastam minden más könyv unalmas és érdektelen lett hozzá képest, műfajba nem is igazán sorolnám én be mert sokminden megtalálható benne. De ez se egy mai könyv.
Ami nem régi könyv és eléggé tetszett az valami orosz írótól (Szergej) az Éjjeli őrjárat de amúgy sok új könyvvel vagyok új, hogy annyira nem tud érdekelni hogy a fülszövegen alig jutok túl. Sajnos a könyvekről az utóbbi évben áttértem a filmekre...
Én a bohoságokat és a krimiket szeretem!
Nálam Vavyan Fable a favorit
Nem biztos, hogy értékelhető lesz a válaszom, de én leginkább régebbieket szoktam venni. Már ha egyáltalán veszek könyvet, mert jobbára inkább csak kiveszem könyvtárból.
Az az igazság, hogy szeretek biztosra menni, nem szívesen vennék meg olyan könyvet, ami nem biztos, hogy tetszeni fog, mert szerintem kissé drága mulatság mostanában a könyv. Na jó, frissen megjelenő könyvek közül is van olyan, amiért visítva rohanok a boltba, de ez itt leginkább Stephen King könyveire vonatkozik, őt nagyon szeretem, és sosem bántam még meg, ha megvettem valamelyik könyvét.
Egyébként még a krimiket szeretem, de itt megint csak a kategória klasszikusait tudnám kiemelni. Szinte már az estimesém is Agatha Christie volt gyerekkoromban :)
Plusz nagyon szeretem az olyan könyveket, amik társadalmi problémákkal foglalkoznak, de nem kimondottan szociológiai tanulmányok, hanem regények, szépirodalmi művek.
Illetve az alapján is szoktam könyvet választani, hogy meglátok egy regényt, amit már láttam filmben, és a film tetszett, akkor mindig arra gondolok, hogy az alapjául szolgáló film biztos még jobb, és ez általában így is szokott lenni.
Köszönöm a válaszokat :)
Nem tudom, hogy vagytok vele, de én pl Rejtő Jenőt is imádom :)
És én is Agatha Christie-n nőttem fel, az ő könyvei is a kedvenceim *.*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!