Antikvárium mennyiért vesz át könyveket?
Tudom, hogy ez a kérdés nem pont ide illik, de nem akartam az "egyéb" címszóhoz írni, mert ott elsikkadt volna. A "kultúra" címszóhoz talán még belefér a könyv téma.
Szóval rengeteg régi könyvem van otthon, amit még anyukám is gyűjtött, mert ő is és én is nagyon szeretünk olvasni, de ezeket a könyveket már jó ideje csak tároljuk. Legalább 100 szépirodalmi munka, és azt szeretném megtudni, hogy nagyjából mennyit lehet 1-1 könyvért kapni egy antikváriumban. Azt nem állítom hogy nagyon jó állapotban vannak. Inkább olyan vegyesen. Lehet hogy van köztük olyan, amit már be sem vennének, nem tudom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sok pénzt nem kapsz érte. Ma csak a Hary Potter színvonalú könyvekre van kereslet.
Pár éve egy kereskedő azt mondta a Jókai könyvekre,hogy ponyva.
normál szépirodalom 2-300 Ft.
ha 100 évnél öregebb, ott kezd emelkedni.
Írj egy listát és küld el több antikváriumnak. És megmondják melyiket tudják bevenni és mennyiért.
Én a mocskos tvájlájtért (egy IGAZÁN félresikerült ajándék volt az egyik rokonomnak, odaadta nekem, hogy adjam be), pl. 2500-at kaptam (mondjuk az teljesen új volt).
Egyik ismerősöm próbált nemrég elpasszolni szépirodalmat, az bezzeg nem kellett egy antikváriumnak sem szinte :(
A helyedben én is írnék több helynek is.
Értem. Szóval a menő könyvekért többet kapni. Hát sajnos nekem egyik sem olyan. De nem baj, akkor összeírok egy listát és elviszem több helyre is.
Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!