Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Antikvárium mennyiért vesz át...

Antikvárium mennyiért vesz át könyveket?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez a kérdés nem pont ide illik, de nem akartam az "egyéb" címszóhoz írni, mert ott elsikkadt volna. A "kultúra" címszóhoz talán még belefér a könyv téma.

Szóval rengeteg régi könyvem van otthon, amit még anyukám is gyűjtött, mert ő is és én is nagyon szeretünk olvasni, de ezeket a könyveket már jó ideje csak tároljuk. Legalább 100 szépirodalmi munka, és azt szeretném megtudni, hogy nagyjából mennyit lehet 1-1 könyvért kapni egy antikváriumban. Azt nem állítom hogy nagyon jó állapotban vannak. Inkább olyan vegyesen. Lehet hogy van köztük olyan, amit már be sem vennének, nem tudom.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 20. 22:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sok pénzt nem kapsz érte. Ma csak a Hary Potter színvonalú könyvekre van kereslet.

Pár éve egy kereskedő azt mondta a Jókai könyvekre,hogy ponyva.

2011. ápr. 20. 22:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Sejtettem, hogy túl sok nem lesz, de mégis mennyi az annyi? Nyilván nem 1 ft, meg nem is 100 000 ft, de akkor mennyi? Sajnos én be sem tudom tájolni a dolgot, és nem akarom hogy esetleg átverjenek, mert többet kaphattam volna.
2011. ápr. 20. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

normál szépirodalom 2-300 Ft.

ha 100 évnél öregebb, ott kezd emelkedni.

Írj egy listát és küld el több antikváriumnak. És megmondják melyiket tudják bevenni és mennyiért.

2011. ápr. 20. 22:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2011. ápr. 20. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Megnezik, hogy milyen allapotban vannak meg pontosan milyen konyvek, de olyan sokat nem adnak ertuk. En pl. kb. 50 konyvet adtam el (voltak koztuk draga gyerekeknek valo enciklopediak is). 7000-8000 ezer Ft koruli osszeget kaptam rajuk. Ennek kb. 7 eve. Nem eri meg nekik dragan bevenni, hisz el is kell adni, de szerintem ennyiert is erdemes odaadni, mert ha nem olvasod oket, csak a helyet foglaljak meg ugysem tudod oket hasznalni. Ferjem sosem antikvariumba adja a konyveit, csak siman elviszi a konyvtarba es ott leadja oket.
2011. ápr. 20. 23:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a mocskos tvájlájtért (egy IGAZÁN félresikerült ajándék volt az egyik rokonomnak, odaadta nekem, hogy adjam be), pl. 2500-at kaptam (mondjuk az teljesen új volt).

Egyik ismerősöm próbált nemrég elpasszolni szépirodalmat, az bezzeg nem kellett egy antikváriumnak sem szinte :(

A helyedben én is írnék több helynek is.

2011. ápr. 21. 00:07
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem. Szóval a menő könyvekért többet kapni. Hát sajnos nekem egyik sem olyan. De nem baj, akkor összeírok egy listát és elviszem több helyre is.

Köszönöm a tanácsokat!

2011. ápr. 27. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!