Ti is észrevettétek, hogy mostanában sokan (és sokat) használják az "így" és az "abszolút" szavakat?
Ez abszolút így van! Nem tudom miért, de a teljesen helyett én is gyakran abszolúton megyek. És sokszor használom a pl-t is, mint te az első sorodban...
De ezek normális szavak, szerintem ezekkel nincs baj.
Én meg azt vettem észre, hogy mostanában mindenki azt mondja, hogy korrekt. Pár éve meg volt egy ja hullám. Egyetértésükre mindig nem azt mondták az emberek hogy igen, hanem ja.
Most meg ez a korrekt..
Az "így" és az "abszolút" évtizedek óta kedvelt töltelékszavak. Az "így" az "ilyen"-nek együtt a gyerekek, kamaszok kedvelt szava is.
"Honnan jönnek ezek, kitől indul?"
Nagyon jó kérdés, persze a választ ugyanúgy nem lehet tudni, mint azt, hogy a vicceket kik gyártják.
Volt viszont nagyon régen egy ismerősöm, aki állandóan olyan szlenget használt, ami kb. 5 évvel később jött divatba az egész országban. Van jópár divatszó, amit később az egész országban agyonhasználtak, de tőle évekkel korábban hallottam, és akkor még azt hittem, csak ő beszél így. Nem tudom, hogy ő tanulta-e valahonnan, vagy ő volt az ősforrás.
Hát ezek a szavak iagazán normális szavak nincs baj velük, egzütt hasznalva egy mondtadban meg kell nézni az értelmét, a kontesztust.
Ne, de ott baj hanem, hogy a kis butuskák az ruhás üzletekben miért nevezik a targyakat Ö-nek, miért személyesitik meg, egy cseppetsem helyes észre sem veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!