Titeket is utálnak a szomszédaitok, mert vannak kutyáitok?
Kedves 13:22-es
Nem, nem volt rajta se szájkosár, se póráz. Nálunk nem az megy, mint sok más családban, hogy a kutya közvetlenül a lábam mellett sétál, és ha elmenne megismerkedni egy emberrel, vagy kutyával, vagy akár csak megszagolni valami számára érdekes dolgot, akkor rángatom vissza a pórázzal. A mi kutyánk futkos, ismerkedik, játszik. Senki nem panaszkodott rá soha (most 5 éves). Nem agresszív, szóval nem is tartom indokoltnak a szájkosarat. Nem ugrál fel senkire, nem támad meg kutyákat, teljesen nyugodt természetű. A néniről meg csak annyit, hogy tudjuk hogy nem szeretni a kutyákat, mindig igyekszünk kikerülni, nem akkor lemenni amikor ő jön haza. De mivel szomszéd, elkerülhetetlen, hogy néha összefussunk vele.
Minket utál az egyik szomszéd, de hát ha nem lenne kutyánk, akkor is utálna. :D Hülye alkoholista agresszív állat, tipikusan az a fajta, akivel egyszerűen képtelenség szót érteni. Van 4 unokája, akik ha itt vannak, szintén sokszor direkt hergelik a kutyát. A nevét visítják, hogy menjen ki, aztán a kerítést rángatják meg rugdossák, volt, hogy ilyen petárda-szerű, robbanós kis bigyókat dobáltak, szegény kutyát meg a frász kerülgette. Senki nem neveli azokat a kölköket, elképesztően rosszak. Persze ha ugat a kutya, akkor meg a hülye nagyapjuk háborog.
Volt, hogy éppen eldurrant az agya. Anya kint mosta az autót, a kutya meg kint volt vele. Falun lakunk, nem zavart senkit, csak a kocsi körül futkosott, meg anya néha lespriccelte a slaggal, játszottak kicsit. Szomszéd kijött, nem látta, hogy van kint valaki a kutyával, már hozta is elő a kisbaltát... Ez volt az egyik eset, mikor irgalmatlan nagy veszekedés lett a dologból. Amúgy emberre is veszélyes a pasi, de nem lehet vele mit csinálni.
Jézusom,szegényem,akkor tégedet sem irigyellek a lüke szomszéd miatt :D..
Hát kivi vagyok,hogy itt hogyan alakul,de én sok jót nem várok ezektől a tuskó emberektől.....D
#15: Akkor megértem. Én például félek a kutyáktól mióta az egyik osztálytársamat megtámadta egy "nagyon rendes, amúgy sose nincs vele semmi baj" kutya. Innentől kezdve azáltal, hogy nagyívben lesz*rod a pórázt és a szájkosarat másokban félelmet keltesz (kutyától függetlenül). Innentől kezdve pedig nincs jogod felháborodni azért mert valaki szól érte.
A kutyát pórázon hordás nem azt jelenti, hogy a kutyát rángatod, hanem azt, hogy másokra is tekintettel vagy. Tudom ez még felénk sajnos nem megy mert mindenki okosabb és mindenki kutyáj baromi jól nevelt. Ha már se a póráz se a szájkosár nem megy gondolom a homokozóba szar*tod a kutyádat és a piszkot se szeded össze utána.
21:34
Hát látom, annyira mégsem érted meg... :))
Amúgy ennyi erővel minden kutyán szájkosár kéne legyen ha sétáltatják, ugye? Személy szerint kis testű kutyán soha nem láttam séta közben.
"Innentől kezdve pedig nincs jogod felháborodni azért mert valaki szól érte. " Ha szól érte, teljes mértékben megérteném, de ha valaki így beszél az anyukámmal, és felakasztaná a kutyámat, az már szerintem már kicsit sok. Ráadásul úgy, hogy az egész utca hallja.
"Ha már se a póráz se a szájkosár nem megy gondolom a homokozóba szar*tod a kutyádat és a piszkot se szeded össze utána." - Ez kb. olyan, mint: Az osztálytársamat megtámadta egy kutya, ergo az összes kutya rátámad az emberre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!