Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a véleményed azokról, akik...

Mi a véleményed azokról, akik eléd tolakodnak, ha sorban állsz?

Figyelt kérdés

Jelenet: háziorvosi rendelő, az orvosra kb. 5-en várunk, az ajtó mellett sorszámok vannak kitéve. Mind az 5-en kivettük a következő sorszámot, tudjuk, hogy ki ki után következik.

Egyszer csak beviharzik egy 70 körüli nénike, odamegy az ajtó előtt álló, éppen soron következő beteghez:

- Fiatalember, csak gyorsan szeretnék kérdezni valamit a doktornőtől...

A srác megrántja a vállát, gondolva, ő is itt ácsorog egy ideje, és ő is csak meg szeretné kérdezni a doktornőtől, hogy mi a baja és milyen gyógyszert kellene rászednie, de jól van, menjen, ha annyira sürgős.

Alig telik el néhány perc, és beszáguld egy újabb nyugdíjas hölgyemény. Köszönés nélkül egyből odaszalad az ajtóhoz, ránéz a sorszámokra, és miután kideríti, hogy a srác lenne a következő, odaszól, hogy csupán egy receptért jött. Aztán jön egy harmadik öregasszony is, aki szintén csak gyorsan kérdezne valamit. Szegény srác már csóválja a fejét, mi, többi várakozók (20 és 50 közt vegyesen), megvetően nézzük a csoportosulást.

Nyílik az ajtó, kilép az addig bent levő páciens, erre egy emberként megindul a három vénasszony, és majd fellökik. Utánuk bekullog a srác, én gúnyosan elvigyorodok.

Fél óra múlva jöttek ki.

Kb. háromnegyed óra múlva én is sorra kerültem -volna-, de egy jól szituált, agyonsminkelt, hidrogénszőke, negyven körüli nercbundás nagysága és a papucs férje mellém állt, és mire egyet mozdultam volna, már bent is termettek a rendelőben.

Miért ekkora taplógombák egyesek? Miért hiszik, hogy az ő idejük drágább, mint másoké? Ti mit tennétek az ilyenekkel?

2011. dec. 25. 16:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%
Heh, szep latvany lehetsz.
2011. dec. 27. 03:05
 12/18 anonim ***** válasza:

"Bakancs és nadrágtartó, borotvált fejek!"

Hány fejed van?

2011. dec. 27. 03:26
 13/18 anonim ***** válasza:
67%

Ketto,

Egy fent egy lent, de ki tudja melyikkel gondolkodik.

2011. dec. 27. 09:42
 14/18 anonim ***** válasza:
96%

Én sztorim:

Pici gyógyszertár, vidéki város, ünnepnap, ügyelet. Csak az van bent van, aki soron van, mert csak egy pici fülke az egész, amiben max két ember fér el de csak úgy, ha belebújnak egymás sejhajába.

Kint állnak: egy másik pár meg a menyasszonyom és én. Toporgunk a hidegben. Jön egy ötvenes magas jól szituált bajszos koma és meg se kérdezi, mi a helyzet, benyit. Gondoltuk, hogy mit tudom én, ő a gyógyszerész, ilyesmi, mert olyan magabiztossággal jött, mintha övé lenne a létesítmény. De bekukkantok és hohó, ott áll az épp kiszolgált vevő seggében. Benyitok és mondom, elnézést, itt kint várakozunk. Válasz, de így szó szerint: - Akkor erről lemaradtak.

Kimegyek, becsukom az ajtót. 60 másodpercig bírtam. Tudni kell, hogy én egy állat vagyok. Benyitottam és szó nélkül megfogtam a f-szingert és kilöktem a hóba úgy, hogy csattant. Poén: az előttem álló meg a gyógyszertáros egyet odapillantottak és mintha mi sem történt volna folytatták a dolgot.

A tolakodó elment. :) Az előttünk lévő párt, mivel ők voltak ott előbb meg előre engedtük.

2011. dec. 27. 11:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Sztoridat ertem, de megint csak azt kell mondanom, hogy itt is a gyogyszertaros a hibas. Csakis sorbanallo embereket, sorban szolgaljon ki, es nincs balhe. Sajnos sok nem torodik a vallalkozasaval, nem ert hozza, nem erdekli milyen hirneve lesz az uzletenek.
2011. dec. 27. 11:38
 16/18 anonim ***** válasza:
96%

Előző volta, még egy gondolat.

Ha a kiebrudalt fószer azt mondja, hogy bocsi srácok, otthon fekszik 40 fokos lázzal a gyerek, hadd vigyem neki a gyógyszert szó nélkül enegdem előre, még én nyitom neki ki az ajtót. De én korra, nemre, nemzetiségre való tekintet nélkül írtom magam körül a tirpákokat. Nem tűröm. Mert mi van, ha az én gyerekem fekszik otthon lázasan?

2011. dec. 27. 11:38
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a szituban a gyógyszertárost nem hibáztatom. Szegény ötvenes szódástalpszemüveges nő ott rohangált és szolgálta ki az éppen aktuális vásárlót, nem látja, tudja, hogy odakint mi történik. Velem is fordult már elő, hogy véletlen előrébb álltam a sorban, mint kellett volna, mert mondjuk geometrikailag hülyén helyezkedik el. De ha szólnak, hogy bocsi, haver, itt a vége, akkor szó nélkül megyek, mert nem vagyok egy tahó, antiszociális, pszichopata barom, aki fel sem fogja, hogy más embereknek is vannak igényei, meg más is siet, ideges, stb.
2011. dec. 27. 11:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Velem egy könyvesboltban esett meg a következő:

Türelmesen várakoztam a pultnál az eladóra, aki éppen egy másik vásárlóval foglalkozott. Kb. 5 perce várakoztam már, amikor észrevettem, hogy velem egy vonalban megállt egy 65 év körüli jól öltözött nő. Ránézésre intelligens benyomást keltett, de úgy éreztem tolakodni akar, és nem is tévedtem. Amikor odajött az eladó, a tolakodós "hölgy" már nyújtotta is neki a kosarából a könyvet, amit megvenni szándékozott. Engem elöntött a méreg és az idős nő felé fordulva udvariasan, nyugodtan így szóltam: "Elnézést, de én következem." Az eladó elnézést kért tőlem (pedig nem ő volt a hunyó és nem is neki címeztem a mondatot) és velem kezdett foglalkozni, a tolakodós nem szólt egy szót sem. Miközben fizettem, beszélgetni kezdtünk az eladóval a könyvről, mire az idős nő felém fordulva megszólalt: "Már elnézést, hogy közbeszólok, de ha a könyv folytatását is keresed, X könyvesboltban nézd meg." Szóval LEtegezett, és tette ezt olyan utálatos lenéző pillantással és kedves, ám fölényes hangsúllyal, hogy egy pillanatra elképedve rámeredtem, majd úgy tettem, mint aki meg se hallotta az udvariatlan beszólását. Az eladóval folytattam tovább a beszélgetést. Csak egy valahol hallott szó jutott eszembe az idős "hölgyről": kultúrbugris, amit persze nem mondtam ki. Fogalmam sincs miért gondolta magát értékesebb embernek tőlem, csak gyanítom, hogy a kora okán. Nem voltunk sokan a boltban, így kivárhatta volna míg fizetek vagy ha sietett, akkor éppenséggel megkérhetett volna udvariasan, hogy engedjem magam elé. Ő ehelyett kétszer is udvariatlan volt.

Sem a kor sem más mondvacsinált ok nem jogosít fel senkit sem arra, hogy bunkó módon viselkedjen az embertársával.

Na, az orvosi rendelőben a tolakodás... Ezt én úgy védem ki, hogy amikor az előttem lévő bemegy, akkor én rögtön odaállok szorosan az ajtó elé/mellé, és amikor én kerülök sorra egyszerűen bemegyek. Nő vagyok, de meglepő módon férfiak is simán tolakodnak, ha nem vagyok résen. :D

A buszmegálló... :D Mindig van olyan, aki beelőz. Egyesek pedig (és itt most nem a görbebotos, idős nénikre gondolok, hanem bizonyos fürge 50 - 60 közöttiekre) nem fogják fel, hogy csak sorbanállás létezik, olyan nincs, hogy sorbanülés! Ha arra van ereje, hogy felpattanjon és tahó módon félrelökjön amikor beáll a busz a megállóba, akkor arra is legyen, hogy végigállja a 20-25 perc várakozási időt.

2012. aug. 24. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!