Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit tegyek hogy ne nézzenek...

Mit tegyek hogy ne nézzenek ki az osztálytársaim?

Figyelt kérdés
16 vagyok, és gyakran érzem magam kellemetlenül amiatt, hogy jómódú családban születtem, milliomosok a szüleim. Eleinte megpróbáltam titkolni és próbálok minden téren "normálisan" viselkedni, de valahogy mégis átüt a dolog. Elég volt annyi, hogy egy osztálytársam megtudja, apukám képviselő. Na hát ezután kaptam hideget és meleget is. Van aki azért barátkozik velem, mert remél ettől a barátságtól "valamit", van aki meg azért nem kedvel, mert leírt magának, hogy biztos ilyen és ilyen vagyok, vagy mert szülei ezt és ezt mondtak rólam. A korosztályomból nagyon kevesen állnak hozzám úgy, ahogyan az normális. A legjobb barátnőmmel nemrég összekaptunk valamin, mindketten idegesek voltunk a sok dolgozat és felelés miatt és a vitánk végén még pluszban megkaptam, hogy nekem olyan könnyű. Kérdezem én, mi könnyű? Ugyanúgy rám kerül a sor feleléseknél, ugyanúgy le kell nyomnom tesi órán a 20. kört, le kell érettségiznem és majd diplomáznom, párt találnom, barátságokat ápolnom. Senki nem fogja ezeket megtenni helyettem. Barátokat nem lehet venni pénzen. Pontosabban lehet, de azok nem barátok, hanem érdekbarátok. Diplomát sem lehet venni pénzért. Pár politikus ugyan megpróbálta az ecserin, de sikertelenül. Volt egy borzasztó kapcsolatom, az első ráadásul, a pasim néhányszor agresszív volt velem... szóval nekem is vannak problémáim bőven, ha mesélek róluk és beavatok valakit a bizalmamba, akkor többször előfordult már hogy megkaptam: nekem nem lehet gondom, nekem nem fájhat semmi... Miért kapok ilyen kevés megértést?
2011. dec. 18. 20:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert túl sok az előítéletes ember.Próbálj meg nyitni feléjük és mutasd meg hogy más vagy mint amilyennek látnak,és ha felismerik az igazi éned csak nem fognak már elítélni:) akik meg csak érdekből akarnak veled barátkozni azokkal ne foglalkozz.
2011. dec. 18. 20:44
 2/10 anonim ***** válasza:

legyél nagyon nagyon nagyon nagyon optimista, kedves, legyél nagyon jószívű.

még a rosszakaróiddal, azokkal is akik a földig tiportak, legyél velük kedves,. legyél olyan mint egy szent, és rájönnek mekkora szemetek voltak, majd szeretni fognak.

2011. dec. 18. 22:33
 3/10 zeronibble ***** válasza:

A valódi szerencsétlenségük az, hogy már az észlelésüket is korlátok közt tartják, önként és dalolva... Amijük van azt keveslik, kevés is, de nem fognak belehalni, mégis folyamatosan félnek valami ilyesmitől. Én pont ebben a cipőben voltam, most semmim nincs, mégis most pl az a legnagyobb gondom, hogy a kérdésedre válaszként feltárjak egy békés szemszöget. :)

Senkin nem tudsz változtatni, csak annyit tehetsz, hogy rávilágítasz dolgokra, aztán ők azt kezdenek a "látvánnyal", amit akarnak, ha ugyan akarnak bármit is épp. Észre kell venned, hogy te miben vagy szerencsétlen. Amíg ez nem történik meg, ugyanazokkal a reakciókkal találkozol újra meg újra, és jól magadra is veszed őket. Ráadásul az alapprobléma tényleg kb. megoldhatatlan. Arra a régi ellentétre gondolok "jobbágyok" és "nemesek" közt. Súlyos feladat ez is, még ha a gyerekeid iskoláztatása és felnevelése nem is kell az a nehezen megoldható feladat legyen, amit a többségnek jelent...

2011. dec. 19. 13:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Valóban sok az irigy ember.

Ne vedd fel; ha nem lépsz túl rajtuk, bele fogsz kattani abba, hogy mindenkinek megfelelj, mindenkinek szimpatikus legyél.

2011. dec. 19. 17:45
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
A politikusokat ebben az országban senki sem szereti, nem véletlenül. Látod, a te szüleid is milliomosok, és nyilván nem azért, mert annyit dolgoznak, hanem mert lopnak, csalnak, elsikkasztják a többiek pénzét, akik közben nyomorognak meg éhen döglenek. Mit kéne szeretni rajtuk? A parlamentbe be se járnak, vagy csak nagyritkán, aludni, netezni, zabálni. Közben pedig nyomorba taszítják az országot.
2011. dec. 20. 04:38
 6/10 A kérdező kommentje:
"A politikusokat ebben az országban senki sem szereti, nem véletlenül." Ez most megcáfolom. A politikusok gyerekei szeretik a politikusokat. A szüleiket mindenképpen :) És én így gondolok a szüleimre, nem úgy mint politikusokra. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig minden körülmények közt apukámra szavaznék. Azért szavazok rá, mert szimpatizálok a párttal, amelyiknek a tagja, és a politikával, amit folytat. Ha nem szimpatizálnék vele, nem szavaznék rá. (Persze ezt neki nem kell tudnia) A politika és a szeretet két külön fogalom. Csak a hozzád hasonlók keverik össze, akik gondolkodás nélkül írják a kommenteket ide... szóval sem mondtam, hogy apukám parlamenti képviselő, ahogyan azt sem, hogy a politizálása miatt vagyunk milliomosok.
2011. dec. 28. 16:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Látszik, hogy politikusok gyereke vagy: Te is összevissza hazudozol. 16 évesen hogy szavazhatnál bárkire is?
2011. dec. 28. 16:41
 8/10 A kérdező kommentje:
szavazni fogok :)
2011. dec. 28. 17:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha akarsz tenni valamit, akkor viselkedj, öltözködj úgy, ahogy körülötted szoktak. Inkább lefelé tűnj ki egy kicsit, mint fölfelé, éreztesd a környezeteddel, hogy te is olyan kis felnőtt, kamasz vagy, mint körülötted. Kerüld a hencegést, akik irigykednek, hívd el délután tanulni, filmezni, csinálj velük közös programokat, ha amúgy szimpatikusak.

VAGY

várj két-három évet, amikor bekerülsz a felsőoktatásba, ahol a normális emberek magasról tesznek rá, hogy ki az apád/anyád, ott te számítasz.

Lényeg, hogy mutasd a hibáidat is, lehessen érezni, hogy ember vagy. Legyen néha kócos a hajad, viselj egy árnyalattal rosszabb sminket a tökéletesnél (de inkább ne viselj), ne sopánkodj hangosan, ha valami nem tetszik.

2011. dec. 29. 02:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát persze. Pintér se akkor lett milliárdos, amikor politikus volt. Hanem amikor az olajmaffiát fedezte mint rendőrfőnök.
2011. dec. 29. 04:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!