Le kéne vennem a cipőt, ha be lépnék a házatokba?
Figyelt kérdés
És ez milyen országokban van még így?2009. máj. 17. 17:15
21/28 anonim válasza:
Azért gondoljatok bele!Meghívod a vendégeidet,ők elegánsabban felöltöznek/amivel épp téged tisztelnek meg!/,te meg leveteted velük a cipőjüket? Nem fura?
22/28 anonim válasza:
Nálunk nem kell levenni,mert hideg a csempe,s a vendéget általában a szobában fogadjuk.De cigizni kimegyünk a konyhába,s ott mezitláb legyen???Mi falun lakunk,s általában kibe járkálunk,s nem huzgálhatjuk mindig a cipőt.Na,meg néha koszosabb,büdösebb a zokni,mint a cipő..tehát marad.Legfeljebb,ha sáros a cipellő,azért auzt kint hagyjuk.Mig a kiskutya el nem viszi..:P)
23/28 anonim válasza:
Semmi esetre sem! Köszönöm, nem kérek senki lábszagából, inkább takarítok. Viszont ha mindenkinek van elég (mamusz)papucsom, akkor finoman eléd tenném és azt kérdezném, hogy "ez jó lesz?" A magyarokban van benne ez a téveszme, hogy akkor udvariasak, ha kérdés nélkül már veszik is le a cipőjüket, én meg győzzek szellőztetni.
Másnál én inkább megkérdezem, mi a szokás, hogy akár így, akár úgy gondolkoznak, ne legyek bunkó.
24/28 anonim válasza:
Igen. Ha nem, a feleségem pofán fog verni téged.
25/28 anonim válasza:
Az én ajtóm mindenki előtt nyitva áll, bárki bejöhet bármiben és ha értelem csillog szemében még egy szelet kenyeret és bort is kap. Kiválö tisztelettel TA Csikszereda
26/28 anonim válasza:
Tudom, hogy régi a beírás, de nem tudom megállni: ha vendég(ek)et hívsz, azzal is megtiszteled őket, hogy takarítasz utánuk. Ha szívesen látsz valakit, mindegy, hogy cipőben van-e, vagy nem, viszont gondolj bele: a ruházatukhoz a cipő is hozzátartozik. Én mindig feszengek, ha levetetik a cipőmet, mert pl. magassarkúban érkezem, és nélküle már nem teljes a kép. Szívesen megtörlöm a cipőm talpát ha megérkezem. Nem tudom, miért kell ennyire tisztaságmániásnak lenni... én senkivel nem vetetem le, csak ha neki úgy kényelmesebb. Majd takarítok utána...ez is a vendéglátás része, el is mosogatok utánuk. :)))Nem elhanyagolható szempont: megizzad a vendég lába út közben, lukas a zoknija, harisnyája véletlenül, vagy nem illik a papucs a ruhájához...kellemetlen lehet...csatlakozom a válaszolóhoz, aki azt írta, értelem legyen a szemében, jó gondolatokat, jó hangulatot, barátságot hozzon, akkor szívesen látott vendég! Magyarországon szerintem a baktérium- és kosz-gazda padlószőnyeg divat miatt terjedt ez el, nem kulturális okai vannak. Persze más kultúrákban (Japán, Török) én is levenném, hogy ne sértsem meg a szokásaikat. Egy jó lábtörlő megoldja a gondot...
27/28 anonim válasza:
Nálunk nem kellene, mert sosem elég tiszta a ház.
28/28 anonim válasza:
Ha jó csaj vagy a ruhádat is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!