szerintem illik levenni a cipőt, akár sár van kint, akár nincsen, a kinti mocskot és bacikat nem kell behordani az utcáról a cipőtalpon. Én nem szoktam rászólni egy vendégre se ha nem veszi le a cipőjét (hiszen ez az ő dolga), de rögtön meg van róla a véleményem.
2009. máj. 17. 20:10
13/28 anonim válasza:
nálunk le kell, mert állandó tisztaság és takarítás van... én úgy vettem észre, h a magyarok akkor engedik meg, h cipőben menj be a házba, ha amúgy is koszolva van a padló és nem tudják olyan sűrű takarítani...akkor olyan már úgyis mindegy neki alapon beengednek cipővel és ők is mászkálnak úgy... de ahol állandóan enni lehetne a padlóról, mert olyan tisztaságmániás a tulaj, akkor általában le kell venni
2009. máj. 18. 10:08
14/28 anonim válasza:
minek?:)
2009. máj. 18. 10:17
15/28 anonim válasza:
ha vendég vagy és leülsz és a szobákban leszel (nem előszoba konyha vagy folyosó), akkor igen, de pl a villanyszerelőre nem fogok rászólni, hogy vegye le.. :D
2009. máj. 18. 12:02
16/28 anonim válasza:
igen, le. (rendmániás vagyok =))amúgy japánban van így.
2009. máj. 18. 12:11
17/28 anonim válasza:
Nálunk nem kellene,én azt sem bánom ha sáros cipővel végigtraccsolsz a szőnyegen,mert szívesen látott vendég vagy és szívesen ki is takarítok utánad.
japánban ezt komolyan veszik(persze nem feltétlenül mindnehol),ott belépsz és már kapod is a papucsot.A cipődet pedig nem illik hanyagul ledobnod,szépen le kell tenni.Sőt ha a wc-re mész papucsot kell cserélned:)
2009. máj. 18. 19:56
18/28 anonim válasza:
Nálunk le "kellene". Sok országban van így. A férjem amerikai, neki is megvan ugyanez a szokása. Vannak ázsiai rokonai, náluk meg egyenesen kötelező, mert a tiszteletlenség jele, ha nem veszed le a cipődet.
2009. máj. 19. 14:03
19/28 anonim válasza:
Hát nálunk le kéne hogy vedd.Szőnyeg van mindenhol,jó a wc-én nincs de oda sem engednélek be cipőben...
2009. máj. 19. 14:47
20/28 anonim válasza:
Még a ruhát is :DDDDDDD vicceltem.
Amúgy ha valaki hivatalos személy jön hozzánk sosem veszi le nem is mondjuk, úgy megy végig a lakáson és utána természetes, hogy felporszívózunk.
ha ismerős akkor mi is levesszük mielőtt pl, a szobába megyünk így leveszi ő is.
Ha nem akkor nem szólok, de pl. vizes saras időben mondom, hogy "a cipődet ide tudod letenni" és mosolygok.
Különben nem várom el, hogy valaki levegye mert szanaszét van a lakásunk szóval mindegy. de ha rendben lenne akkor az előszobában vetetném le a cipőt és a lakásban zokniban sétálnánk. Vagy a nappaliba vezetném a vendégeket ahol lehetne cipőben lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!