Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Le kéne vennem a cipőt, ha be...

Le kéne vennem a cipőt, ha be lépnék a házatokba?

Figyelt kérdés
És ez milyen országokban van még így?
2009. máj. 17. 17:15
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
csak ha akarnád.
2009. máj. 17. 17:18
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak konyháig jössz akkor nem, de ha a szobába, akkor örülnék neki. A törökök a kamionba sem lépnek be ciővel, külön papucsuk van.
2009. máj. 17. 17:20
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

szerintem mindenhol így van a világon ott, ahol szeretk a tisztaságot, csak az amerikai filmekben van az, hogy cipővel döglenek a kanapén. :-)))

szerintem illik kérés nélkül a cipőt levenni ha bemész valahova. aztán ha szól a házi gazda, hogy ne fáradjak, akkor nem fáradok. de a gesztus mindenképp fontos, hogy szándékomban áll levenni. szerintem.

2009. máj. 17. 17:28
 4/28 anonim ***** válasza:
81%
igen,le.
2009. máj. 17. 17:33
 5/28 anonim válasza:
92%
Nálunk az előszobában és a konyhában nem kötelező..de a szobákba való belépéshez igen :)
2009. máj. 17. 17:35
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
abban a házban van a munkahelyem, ahol lakom, ezért napközben gyakran hazaugrom (mosdóra, kajálni, stb.), de ilyenkor nem szeretem húzni az időt cipőhúzogatással. Kb. két hónapja áll fenn ez a helyzet, és semmivel sincs nagyobb kosz, mint korábban, amikor nem jártam be cipővel. Persze, ha nagyon mocskos, le kell venni, de különben hülyeség. Tehát nálam nem kéne levenned, csak ha szeretnéd:)
2009. máj. 17. 17:35
 7/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!:)Nálunk is le kell venni (csak a konyhában nem,mert az egy nagyobb tér..na mind1 hosszú..)

Azért kérdeztem,mert amikor Németo-ban voltam ott nem kellett..

2009. máj. 17. 17:36
 8/28 anonim ***** válasza:
90%
Megtisztelsz, ha leveszed, de ha nem, akkor sem harapom le a fejed! :)
2009. máj. 17. 17:37
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
nálunk le kell, de én nem hiszek benne, úgyhogy nem is veszem le, és nem is várom el a vendégeimtől. élettársam leveszi, ő meg is kér erre mindenkit, aki jön hozzánk. adódnak ebből vicces szituációk:)
2009. máj. 17. 17:39
 10/28 anonim ***** válasza:
77%
Az előszobáig jöhetnél cipőben:)
2009. máj. 17. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!