A mindennemű kényszer jókívánság valójában kinek jó?
Úgy gondolom, hogy akinek kívánják csak régi sebek feltépése míg másik részről csak lelki nyugalmat jelent!
De tudjuk-e azt, hogy ki milyen szándékkal teszi ezt meg, már ha megteszi ezt a gesztust???
Igen pont erre, hogy nincs a háttérbe semmi plusz.
Semmi, hogy vagy, hogy telt a napod stb.
Csak jön és boldog szülinapot!
Mi ez ha nem kényszer?
Nem vagyok semmi rosszra vásárló, csak ez a világ úgy látom, hogy az irányba halad, hogy ne érezze magát az ember jól!
Csak ez az ék szíj engem hamarabb elkapott mint valaki mást.
Nem vagyunk egyformák.
Próbáltam csak jóra gondolni, de nem tartott sokáig, mert valami nem úgy sült el ahogy az kellene és mindig rosszul jövök ki mindenből.
Szerintem az lenne erőltetett, ha mindenki, aki boldog szülinapot kíván, megkérdezné, hogy hogy vagyok, mizujs velem. Pláne, ha előtte nem beszélgettünk rendszeresen. Ha pedig igen, akkor nem kérdezné meg külön, mert tudná. Az ünnepi köszöntés nem kényszer, hanem gesztus, szokás. Az érdeklődés jön vagy őszintén, vagy kényszerből.. ez nem gesztus, ez belső indíttatás.
Ennyi erővel írhatnád azt is: minek köszön valaki úgy, hogy "Jó napot!", ha nem is ismer, és nem is akarja szívből, hogy jó napod legyen.
Köszönöm előre is!
Te voltál az első! :)
Egy évben 365 nap van és jó napot, de egy embernek egyszer van szülinapja, névnapja, karácsonya és újéve!
A kettő között különbség van.
Én annak is köszönök akit igazából nem ismerek és bejön a lépcsőházba mert így illik.
Ok elfogadom!
De össze vagy veszve, vagy nézet eltérésed vannak emberekkel. Akkor egy szülinap tegyük fel, oszlathatja e azt az ellentétet vagy viszályt?
Tehát arra gondolok, hogy egy bizonyos esemény ahol jól kellene érezned magad, oszlathatja e ezt a konfliktust?
Spongyát rá és ennyi?!
Mert szerintem nem!!!
Mert neki egy lehetősség, én meg kiszolgáltatva maradok ha a másik így gondolja. Emiatt egy konfliktus a levegőbe lóg amit nem beszéltünk meg. De másnap neked megmarad a konfliktus mert biztos nem arról a bizonyos dologról lesz a téma, de a másik mert, hogy közeledett jót kívánt úgy gondolja ezzel be van fejezve a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!