Mit tennél ebben a helyzetben? Dohányzók és
nemdohányzók összezárva.
Figyelt kérdés
Meghívtak egy vendégségbe, ahol 14-en leszünk. Közülük 4 ember erős dohányos, akik a szobában gyújtanak rá és így percek alatt telefüstölik a helységet. Ez a többieket nem zavarja, legalábbis nem teszik szóvá.
A gond ott kezdődik, hogy engem igenis zavar. Bár egyszer már túléltem egy ilyen vendégséget, de rosszul voltam, alig kaptam levegőt és utána még két napig éreztem magamon a füstszagot, hiába tisztálkodtam. Én nem kötelezhetem őket arra, hogy az erkélyen cigizzenek, ha viszont nem mennék el vagy hamar otthagynám őket, akkor nagy sértődések lennének.
12:31 nagyon egyet értek veled. Én is mint dohányos úgy teszem, hogy senkit ne zavarjak vele, ezért nagyon rossz érzés, hogy olyanok miatt, akik nincsenek tekintettel másokra, mi is kulturálatlan bunkónak vagyunk leírva, tehát általánosítanak. Van olyan ismerősöm,aki évek óta ismer és nem tudta, hogy dohányzom, mert soha nem látott rágyújtani. Őszintén szólva én elszégyellném magam, ha rám kellene szólni, hogy zavar valakit a füstölgésem. Szerintem kérd meg előre négyszemközt a házigazdát, hogy ez a problémád és oldja meg. Szerintem meg fogja érteni, szégyen volna figyelmen kívül hagyni a kérésed, mivel az ő számára te ugyanolyan vendég vagy mint a többi, az ő dolga biztosítani, hogy mindenki egyenrangúan jól érezze magát. A dohányosok sem fognak bele halni, legalább kevesebb cigit szívnak el. Sajnos én is hajlamos vagyok többet szívni a keleténél ott, ahol szabad, ezért néha nem is bánom, ha korlátozva van.
2011. nov. 16. 16:50
12/17 anonim válasza:
A házigazdával beszélhetsz, de azokkal a válaszolókkal nem értek egyet, akik szerint egyértelműen te határozod meg, mi legyen a dohányzással. Ha a társaság nagy részének megfelel a benti dohányzás, akkor bizony ha kizavarod őket, te teszed tönkre az estét. Megteheted azt, hogy lemondod és megmondod a házigazdának, hogy azért nem mész, mert nem bírod a cigifüstöt. Ha elég fontos nekik a jelenléted, akkor majd megoldják a dolgot.
2011. nov. 16. 18:43
13/17 anonim válasza:
Én dohányzom. DE ZÁRT HELYEN BUNKÓSÁG RÁGYÚJTANI!
Főleg hogy a bulin kétszer annyi a nem dohányzó!
Azt is rühellem ha a tirpákja a liftben cigizik,vagy a lépcsőházban. Volt idő mikor nem cigiztem 3hónapig és akkor észrevettem hogy mennyire idegesítő a füst. Elég magamat roncsolni másokat nem terhelek vele.
2011. nov. 16. 20:15
14/17 anonim válasza:
Én már 5 éve nem dohányzom, de anno sose gyújtottam rá a barátaimnál, hisz többségük nem dohányzik. Egyébként a dohányosnak se jó, hogy tele van füsttel a szoba, az ő szemük is begyulladhat, stb. Szerintem is a házigazdával beszélj, hogy jelöljön ki az erkélyen/udvaron egy dohányzó részt, így a dohányosok tüdeje is kímélve lesz, mert nyilván kevesebbet fognak rágyújtani a hidegben, a maradék 10 embernek meg nem kell szívnia. Ráadásul szerintem kifejezetten gáz, hogy csak 4-en dohányoznak és miattuk már lehet bent is... És a maradék 10?
2011. nov. 16. 21:58
15/17 anonim válasza:
kmd
Igen,csak tudod más szájszagától senki nem fog tüdőrákot kapni,de a rendszeres passzív dohányzástól simán.és azért dögöljön meg a másik,mert te egy nikotinfüggő akarat gyenge ember vagy.de majd ha te tüdőrákot kapsz,akkor ne legyél felháborodva azon,ha valaki odamegy az ágyadhoz a kórházban,és azt mondja,hogy:"TŰRNI KELL"
2011. nov. 18. 09:59
16/17 anonim válasza:
Ha a vendéglátó megengedte nekik, sok mindent nem tudsz tenni. Vagy megkéred őket, és harag lesz, ahogy sejted, vagy tűrsz.
Az életben úgysem az van/lesz, amit akarunk.
Nem dohányos
2011. nov. 20. 12:37
17/17 anonim válasza:
Attól függ.Munkahelyi viszonyban gondolkodva még kisfőnöknek se nem merném szóvátenni, mert mi van,ha erre befumigál a csúcsfőnöknél,az meg jól kirúg.(amilyen munkanélküli világot élünk...500-an állnának a helyemre,hosszú,vastagon tömött, kígyózó sorokban)
Gyereknek, ha meglátnám,kikapnám a szájából és akkora pofont kapna tőlem,hogy utána csak csillagokat látna,meg a fal adná neki a másikat.
Minden más esetben pikírt,csípős megjegyzések és nagyon csúnya nézések közepette szóvátenném,és ha nem hagyná abba, sarkonfordulnék és otthagynám az illetőt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!