Mit tennél ebben a helyzetben? Dohányzók és nemdohányzók összezárva.
Meghívtak egy vendégségbe, ahol 14-en leszünk. Közülük 4 ember erős dohányos, akik a szobában gyújtanak rá és így percek alatt telefüstölik a helységet. Ez a többieket nem zavarja, legalábbis nem teszik szóvá.
A gond ott kezdődik, hogy engem igenis zavar. Bár egyszer már túléltem egy ilyen vendégséget, de rosszul voltam, alig kaptam levegőt és utána még két napig éreztem magamon a füstszagot, hiába tisztálkodtam. Én nem kötelezhetem őket arra, hogy az erkélyen cigizzenek, ha viszont nem mennék el vagy hamar otthagynám őket, akkor nagy sértődések lennének.
Mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Rohadtul utálom az ilyeneket, mit nem lehet bírni egy kis cigifüstön?? TŰRNI KELL, téged se küldenek ki az erkélyre ha úgy mész oda hogy nem mosol fogat, lehet hogy a szájszagodtól meg más van rosszul.
Amúgy persze én is kimennék dohányozni ha megkérnél. Szólj nekik, ha nem mennek ki akkor meg lépj le.
Jaja, egy kolléganőm pl. nem dohányzik, de olyan a szájszaga, illetve -bűze, hogy 2 méteres körzetébe nem érdemes belépni... Akkor őt meg zavarjam haza fogatmosni? És ez a szag szerintem rosszabb, mint a dohányfüst.
Egyszerű a dolog, 3 lehetőséged van:
1. Ha együttérzőnek tűnnek a dohányzó egyének, akkor szólj nekik, hogy kint dohányozzanak - viszont ezután ne csodálkozz, ha te leszel az est ünneprontója.
2. Mikor rágyújtanak, kimész a teraszra, erkélyre, vgy csak kiállsz az ablakba és nyitva hagyod magad mögött az ajtót is, így mire visszaérsz, nagyjából kiszellőzött a helyiség.
3. Tűrsz, mint a jógyerekek. Nem lepődnék meg, ha a harmadik száljuk után már észre sem vennéd a füstöt, mert hozzászoknál.
Furcsa mentalitás az átlagmagyaré: ha zavar a füst, akkor menj ki te...
Miért az menjen ki, aki nem bűzölög? Ez a szájszag-példa különösen bájos... hát nektek sem volt francia nevelőnőtök, az biztos :DD
Utolsó előtti két ember, jó nagy gyökerek vagytok (!) Mi az hogy tűrni kell egy kis cigifüstöt??? Ilyen nincs, nem kell eltűrni senkinek a füstjét!!! Még a dohányosok legyenek védve, a nem dohányzókkal szemben??? Másnak az egészségét veszélyeztetik Te ökör (!)Az egyik legnagyobb böszmeség, amikor dohányosok szarnak arra, hogy nem dohányosokkal vannak egy légtérben és rágyújtanak.
Ja a nem dohányzó menjen ki, hát tényleg érdekes felfogás. Primitív, böszmék (!!)
Kérdező: Meg kell mondani, hogy téged nagyon zavar a füst. Ezt beszéld meg velük.
Én asthmás vagyok én nem is bírnám ki még egy percig sem, mert befulladnék. Úgyhogy én abszolút nem tudnék elmenni egy ilyen találkozóra. Kerülöm a dohányos embereket. Nincs is ilyen barátom. A nővéremék dohányoznak, de ők vannak annyira intelligensek, hogy nem dohányoznak egyáltalán a házukban. Nem csak akkor, amikor vendég van, hanem egyáltalán nem!!!
Beszélj a vendéglátóval és kérd meg, hogy ő szóljon. Házigazdaként ezt neki kéne megtenni.
Én dohányos vagyok, de sem a munkahelyemen, sem otthon a lakásban nem dohányzom, engem is zavar, ha a ruháimon vagy a hajamon érzem a füstöt.
Ennek ellenére azt is nagyon unom, hogy engem is az olyan dohányzókkal azonosítanak, akik nincsenek tekintettel másokra és a dohányosok boszorkányüldözéséből is nagyon elegem van. Mindkét oldalról hiányzik a tolerancia !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!