Mit gondoltok arról, aki temetésen fotózik?
Nem a sajtófotósokra gondolok, hanem azokra az ismerősökre, rokonokra, akik a temetési szertartás egyes részeit végigfotózzák, dokumentálják.
Egyfelől nagyon visszatetszőnek tartom, másfelől meg lehetnek a családban olyanok - idősek, távoliba szakadt rokonok - akik nem tudnak ott lenni...
Legalábbis ambivalensek az érzéseim, kíváncsi vagyok, hogy más hogy látja ezt.
Nem tehetek róla, de nekem személy szerint visszatetsző. Ahogy fentebb is írták, az ember igyekszik elfelejteni a temetést, nem pedig később elővenni a róla készült fotókat és nézegetni őket. A saját sebeinket szaggassuk fel ezzel? Mert a halott szeretteink így is-úgy is eszünkbe jutnak. A temetőbe se szívesen járok ki.
Természetesen, aki más véleménnyel van a temetési fényképezésről, azt tiszteletben tartom.
A nagyanyám temetésén is kérdezték, hogy fotózást kérünk-e? Kórusban kiáltottuk a családdal: Nem!
Nekem mindenképp visszatetsző.Ez nem egy olyan dolog, amit később jó nézegetni, mert az ember szívesen visszaemlékezik, vagy jó társalgási téma, ha megnézik a rokonok az albumban.
Illetlenségnek tartom egyrészt, másrészt morbid dolognak.Keresztmamámnak volt egy pici albuma, teli halotti fotókkal,még a régi időkből.Sosem szerettem, már ki is dobtam rég.És nem értem, minek kellett neki, mikor az összes rokonáról volt fényképe , még élő korukból.
Amúgy azt hittem, ez már rég kiment a divatból.
Bennem felmerült, hogy egyesek talán azért fotóznak, hogy később kibeszéljék, és mutogassák, ki milyen csokrot vitt, stb..Na meg, hogy milyen volt például a halotti toron a menü.
Én például egyik rokonomról simán elképzelem, amint nagy élvezettel csámcsog az ilyen fajta fotókon.
Én magam is fotózok, de szerintem soha nem vállalnék el ilyen megbízást.
Ami belefér szerintem:
TÁVOLI kép a ravatalozóról a gyászolókkal.
Ravatalról egy kép, gyászolók nélkül.
A menet közepéről egy kép a vonuló gyászmenetről, elöl a koporsó.
Egy kép a felvirágozott sírról, amikor már mindenki elment.
Ennyi. Minden más szerintem otrombaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!