Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit gondoltok az öngyilkosságról?

Mit gondoltok az öngyilkosságról?

Figyelt kérdés

Elítélitek akik ilyet tesznek vagy esetleg már próbáltátok is?

Én nem akarok ilyet tenni, viszont nem ítélem el, ha valaki megteszi. Egyfajta romantikát érzek az öngyilkosságban. Amikor az ember így érzi beteljesültnek a sorsát.

(Vallási meggyőződéstől mentes válaszokat várok!)

2011. szept. 8. 00:25
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

"- Vigadjatok, carissimi, ahelyett hogy csodálkoztok. Az öregség, az erőtlenség szomorú társa

az élet utolsó éveinek. De én jó példát és jó tanácsot adok nektek: nem kell őket bevárni, s

mielőtt jönnének, el lehet menni önként, mint ahogy én is elmegyek."

2011. szept. 8. 00:35
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Egyből vallásos megközelítésből mondtam volna véleményt. :-) Én elítélem, mert az nem megoldás a problémára. keresztanyám öngyilkos akart lenni, többször is megpróbálta. Az utolsó eset óta agyilag HE. A mi adónkból fizetjük a kezelését.
2011. szept. 8. 00:36
 3/11 anonim ***** válasza:
39%
Gyávaságnak tartom. A legkönnyebb feladni mindent, mint harcolni valamiért. Undoritó amikor valaki szerelmi csalódásból tesz ilyet, abszolút nem tudom az ilyeneket sajnálni. Pedig egy ismerősöm öngyilkos lett egy lány miatt.
2011. szept. 8. 00:38
 4/11 anonim ***** válasza:
44%

Szánalmas, hogy külső behatások alakítanak ki benned egy ilyen nézetet és ezek alapján állítod be magadnak pozitívumnak.

Gyávaság, önzőség.. mert utána nem gondolsz bele mennyi gondja lesz a szeretteidnek.

2011. szept. 8. 00:47
 5/11 A kérdező kommentje:
gyuszek34! oké, de a mi adónkból él rengeteg bűnöző a börtönökben, talán jobb körülmények között, mint mi. Mások meg szintén az adókból elvonón vannak. Hát ilyenek az emberek, ilyenek vagyunk :)
2011. szept. 8. 00:57
 6/11 A kérdező kommentje:

A szerelmi csalódás tényleg nem olyan nyomós ok. Bár ismerek olyat, aki szerelmi csalódás miatt pap lett.

De mondok egy példát, 15 évesen nagyon szabadnak éreztem magam, vasárnaponként jártam vissza a koliba vonattal és egyszer még elég gyorsan ment a vonat, de kinyitottam az ajtót és kicsit még vártam, de még ment a vonat legalább 20-30-cal és leléptem. Nem tudom miért, csak jól esett, nem voltam depressziós, nem akartam meghalni, de nem bántam volna, ha mégis meghalok, mert olyan drámaian egyszerű és spontán lett volna. Ez olyan érzést ad, hogy erősebb vagyok a halálnál.

Gyengeség, gyávaság, ez tény.

De nem sajnálnám a szeretteimet, semmivel se lenne másabb az öngyilkosság, mintha véletlen balesetet szenvednék vagy betegségben halnék meg. Az utóbbiak pedig bármikor bekövetkezhetnek és a hozzátartozók valójában magukat sajnálják, azért sírnak, mert magukat sajnálják, hogy új helyzettel kell szembenézniük. Az öngyilkosság sem nagyobb önzés ennél.

2011. szept. 8. 01:08
 7/11 anonim ***** válasza:
31%

Kilépni a mozgó vonatból brahiból az nem vakmerőség, hanem ökörség. Ha fiatalon tolószékbe, vagy egy ágyhoz kötve kellett volna leélned az életedet az mekkora vagány lenne?

Egyébként az öngyilkosokat nem tudom megérteni. Hogy függhet valaki lelkileg annyira bármitől/bárkitől hogy saját magával is végezzen.(?)

2011. szept. 8. 01:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez a vonatos sztori, amit mondtál, az az érzés , hogy erősebbnek érzed magad a halálnál és nem látod a súlyát a halálnak, hanem megnyugvás tölt el, ha arra gondolsz, h most itt befejeződött és nem fogsz tovább élni. Nos ez nem is gondolat, csak egy érzés, hogy milyen lenne, ha most lenne vége...ennek akkor éreznéd meg a súlyát, ha leugrottál volna...hidd el, h akkor már nem nyugalom töltött volna el, nem is közömbösség, nem az az érzés amit éreztél hanem iszonyatos halálfélelem. Az öngyilkosság egy elég komoly dolog. Ha ilyenen gondolkozol, és úgy gondolod, h nincs más megoldás(most nem a vonatos sztoriról beszélek, hanem úgy általánosságban) akkor (tudom, h nem vártál vallásos válaszokat) Jézus meg tud menteni, ha már nem látsz kiutat imádkozz egyszer, szólj Istenhez. Neked nem oszt nem szoroz, de hidd, hogy segíteni fog, ha hagyod. És szívből kívánom, h mindig nagyon távol legyél attól, h ilyet tegyél.
2011. szept. 8. 19:47
 9/11 anonim ***** válasza:
26%
Dögöljön meg aki akar , qrvára lesz@rom. Ráadásul semmi romantikusat,felemelőt,érdekeset nem találok az öngyilkosságban.Szánalmas sz@rok.
2011. szept. 8. 20:35
 10/11 A kérdező kommentje:

Digo

igen lökött vagyok, de így jó :D

A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:47

Hát nem tudom, hogy bele akarunk- e bonyolódni elvi vitába, sok negatív tapasztalatom van a keresztény álszentséggel kapcsolatban(de vannak nagyon pozitívak is), ezenkívül meglehetősen materialista gondolkodású vagyok, de nem ateista, inkább agnosztikus, szóval én abban hiszek, hogy 'csak a bizonytalanság biztos' :)

Peace!

Köszi a válaszokat Mindenkinek!

2011. szept. 8. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!