Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha csak úgy ehetnél húst,...

Ha csak úgy ehetnél húst, hogy neked kell leölnöd és feldolgoznod az állatot megtennéd, vagy inkább soha többé nem ennél húst?

Figyelt kérdés
Akár csirke, disznó, bárány, stb..
2009. ápr. 17. 00:11
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. bocsánat, ezt a 08:54-esnek szántam...
2009. ápr. 22. 14:59
 42/49 anonim ***** válasza:
100%
19:03-asnak: Isten tényleg nem azért teremtette, viszont Noénak, amikor a bárkából kijött a családjával, már azt mondta, hogy "monden mozgó állat, amely él legyen nektek eledelül, amint a zöld füvet, nektek adtam mindazokat. Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek." Elolvashatod a Bibliában, Mózes I. könyvében, ott van a 9. rész 3. és 4. versszakában. (Én a Károli Gáspár féle fordításból idéztem) Tehát a teremtéskor még csak zöldséget, gyümölcsöt és gabonaféléket engedett az embernek enni, az özönvíz után viszont már az állatokat is, egyetlen kikötéssel: vért nem szabad megennünk. Ennyi. Így aztán én is levágnám, nem szívesen ugyan, de ha nincs más, aki átvállalná a feladatot, megtenném.
2009. ápr. 22. 15:06
 43/49 MARIANN06 ***** válasza:
100%
Biztosan vega lennék utána.Nem hinném hogy megenném ha látnám hogyan ölik meg.Ahoz nagyon sajnálom az állatokat.
2009. ápr. 23. 12:08
 44/49 anonim ***** válasza:
100%

15:06 Ez a vérre vonatkozik: hagy ne együk együtt. Ki kell folyatni, úgy ehetjük meg. Ezért nem eszünk dögöt.

És ezért kell levágni. Mert ha megvárod, míg magától elhalálozik, akkor a vér benne marad. Isten csak tudta , mit kell csinálnom? Ha ő is jónak látta, én csak levágom! Kivéreztetem, s megeszem. A disznót, birkát, tehenet vágják le a férfiak!

Legjobb azért amit magamnak vágok, , vagy nekem vágnak higgyétek el! Jobb az látni, mit eszünk meg.

2009. ápr. 23. 13:05
 45/49 anonim ***** válasza:
100%
Kukoricás csirke megrendelhető..:)))
2009. ápr. 23. 22:04
 46/49 anonim ***** válasza:
Ettem már saját ölésű halat nagyon sokszor. Emlősállathoz és madárhoz nem bírnék nyúlni, megvárom, míg más megöli helyettem. Ha nekem kellen megölnöm, maradnék csak a halnál és a növényi tápláléknál.
2009. ápr. 28. 10:33
 47/49 anonim ***** válasza:

Ez annyira abszurd hogy ti nem ölnétek meg de ha valaki megöli nektek akkor már megeszitek ? ettől tista a lelkiismeretetek ? :D

"Cinkosok közt cinkos aki néma" :)

2009. ápr. 29. 13:52
 48/49 anonim ***** válasza:

bűnösök közt:P

amúgy igen, fura dolog, ezért nem eszem amúgy se:P

de azért valljuk be, nem ugyanaz, ha te már fűszerezve látod a pipit a tányérodon, vagy a vergődését is végignézed... és abba meg a legtöbben nem hiszem, hogy belegondolnak, hogy hogy került eléjük az asztalra szegény, min ment keresztül..

2009. ápr. 30. 22:18
 49/49 anonim ***** válasza:
A csirkevágás az nem gyilkolászás, ahol végig nézed a vergődését. A nagyüzemben talán vergődik, de otthon mindenki ügyel rá, hogy ne szenvedjen egy percet sem.
2017. jún. 30. 22:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!