Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha csak úgy ehetnél húst,...

Ha csak úgy ehetnél húst, hogy neked kell leölnöd és feldolgoznod az állatot megtennéd, vagy inkább soha többé nem ennél húst?

Figyelt kérdés
Akár csirke, disznó, bárány, stb..
2009. ápr. 17. 00:11
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
91%

A házi állatot azért tartjuk, hogy megegyük. Eheti élve, aki akarja, de én azért inkább levágnám.

És inkább én, mint más vágja! Főleg, ha nem látom, hogyan.

A vaddisznó esetén gyorsan fára másznék, azt ölje meg, aki akarja!

2009. ápr. 17. 10:26
 22/49 anonim ***** válasza:
90%
Falusi lány vagyok, tehát nem jelentene problémát. :)
2009. ápr. 17. 10:38
 23/49 anonim ***** válasza:
90%
Vidéken élünk, a csirke- disznóvágás természetes volt. Amikor nyulat tartottunk egyet sem ettünk meg, inkább leadtuk, mert nem volt aki levágja. Volt, hogy 100 nyulunk volt egyszerre. De ha le van vágva, elkészítem. Egyszer hozzánk került egy boci. Képtelenek voltunk levágni. Eladtuk. Pedig a borjuhús is finom, de abból a bociból nem tudtunk volna enni, ahogy a nyuszikból sem.
2009. ápr. 17. 10:54
 24/49 anonim ***** válasza:
100%
Mindenféle madarakat( pulykát, csirkét stb) és halat ennék, de azthiszem minden másról lemondanék ilyen esetben....
2009. ápr. 17. 11:39
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudnék megölni egy állatot, egyszer nagymamámmal vágtunk egy csirkét, de még kicsi voltam, soha többé nem akarok olyat látni... sajnálnám az állatokat, ők is csak érző lények mint mi. Inkább gyümölcsökön élnék (mivel a zöldségeket nem szeretem).
2009. ápr. 17. 12:11
 26/49 anonim ***** válasza:
100%
én személy szerint nem tudnék megölni még egy pókot se, és még a csigát is sajnálom, ha véletlenül rálépek...viszont gyermekkoromból még emlékszem arra, mikor csirkéket és kacsákat tartottunk, mindig nagymamám vágta le őket, de a feldolgozásukban már én is segítettem (pl tollakat tépkedni)...és sosem felejtem el a finom házi kacsazsírt és tepertőt :) és minden karácsonykor vágtunk disznót is...de szerencsére én azt sosem néztem végig, ahogy elpusztul szegény, csak onnan szálltam be a családi buliba mikor már perzselték...de onnantól részt vettem a feldolgozásban, még hurkát is töltöttem...ha továbbra is ebben nőttem volna, valószínüleg most sem okozna gondot, ha saját magamnak kellene megölnöm és feldolgoznom az állatokat... de mivel olyan 8-9 éves korom környékén átálltak anyukámék a boltban vásárlásra (túl macerás és drága volt az állattartás,ráadásul mindig rettegni kellett a tolvajoktól)...így teljesen elszoktam a dologtól...de a kérdésre válaszolva, ha pl holnaptól kezdve csak úgy ehetnék húst, ha magam ölöm le és dolgozom fel, egy-két napig ódzkodnék, de hamarosan megtanulnám, hogy kell csinálni és inkább a hús mellett döntenék, hiszen ez az élet rendje, vannak olyan állatok, amelyek kimondottan arra vannak, hogy megegyük őket, és ez nem csak nálunk van így, a természetben is...vannak, akiket megesznek és vannak akik megölnek másokat..mivel mi mindenevők vagyunk, így néha nekünk is szükségünk van a húsra,nem csak az ízek élvezete miatt, a szervezetünk is így van "beállítva"...én ezzel nyugtatnám meg magam... de ha valaki nem is éhes és csak úgy kedvtelésbőlagyonüt bármilyen állatot,vagy kitekeri egy macska nyakát, az biztos lehet benne, hogy én meg az övét tekerem ki...
2009. ápr. 17. 12:36
 27/49 anonim válasza:
100%

Kíváncsi lennék ki az a "Tarzan" aki 1 szál késsel megöl 1 vad disznót macskát meg mi nem eszünk nem kóstoltuk még.

falun élünk van mindenféle állatunk a nyuszitól a bociig a feleségem el nem vágná a csirke nyakát így nekem marad ez a feladat de a kopasztást már ő csinálja.

2009. ápr. 17. 13:29
 28/49 anonim ***** válasza:
100%

a szárnyasokat igen, a disznót talán. Ugyanis ezeket már láttam élve, aztán meghalni is, voltam már tyúkkopasztásnál is jelen, meg disznótoron is, ahol azt is láttam, ahogy a disznó... na de ezt nem részletezem.

bárányt eddig se ettem, az ízét se ismerem, valószínű, h nem tudnám kioltani az életét. a kecske meg a kedvenc állatom, és elég közel állnak egymáshoz... (23/L)

2009. ápr. 17. 18:12
 29/49 anonim ***** válasza:
90%

Ízig-vérig városi lány vagyok,de ha ezen múlna,hogy "hús kerüljön a számba",hát bizisten megtenném!

Persze először megtanulnám,hogy lehet ezt a lehető leghumánusabban megoldani!

2009. ápr. 17. 18:57
 30/49 anonim válasza:
87%
Inkább éhen halnék...
2009. ápr. 17. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!