Nem durva, hogy manapság sokmindenki profi művészfotósnak gondolja magát?
Én szórakoztatónak találom, hogy annak gondolják magukat, mindig kifigurázom őket, úgy, hogy észre sem veszik, nagyon mulattat.
Egyébként én soha nem tartottam művészetnek a fotózást, én a fotósokat nem is fotósnak hívom, hanem állványtartóknak, nincs más dolguk, mint halálra izzadva magukat elkapni 1-1 jó pillanatot, amit nem ők, hanem az élet és a fényképezőgép kreál.
Írók, szobrászok, festők, építészek, zenészek = a művészek
Engem is zavarnak ezek az emberek.
Kedves előző, a fotózás nem csak abból áll, hogy állsz és vársz arra, hogy csinálhass egy képet. Meg kell látni a pillanatot, amit érdemes lefényképezni. Kell ahhoz tehetség, hogy úgy vissza tudd adni a dolgokat, hogy más is érezhesse valamennyire azt, amit te éreztél, amikor a képet készítetted. De ez csak az én véleményem.
17:14
Igen, tudom, már vártam ezt a választ, szinte szó szerint ugyan azt írtad amit vártam 1-2 eltéréssel, csak van egy kis gond:
"Meg kell látni a pillanatot, amit érdemes lefényképezni."
Ez azt jelenti, várni 1 olyan pillanatra ami érdemes arra, hogy megörökítsék, ergó várakozás, várás, állványtartás, és ugyan ezt írtam én is...
Csak sajnos a képet az élet és a gép összhangjának eredménye hozza létre, nem az állványtartó. Ennyi erővel mindenki művész, hisz a szemgolyóján keresztül látja az élet szép pillanatait és tárolja többségüket az agyában.
... :)
Nem hittem volna, hogy a mai nap lesz az, amikor végre megtalálom a tökéletes ellenérvet, arra, hogy a fotózás művészet.
Kihangsúlyozom, nem a fotómanipulálásról vagy szerkesztésről beszélek, hanem a random fotózásról.
Höhö... állványtartó, mi? :)
Amúgy a kérdező kérdésére válaszolva, valóban sokan próbálkoznak, de a jó minőségű fotó tényleg nem egyenlő a művészi fotóval. De az nem baj, hogy fényképeznek, csak ne sértődjenek meg, ha azt mondom egy-egy fotójukra, hogy még lenne mit csiszolni azon a képen. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!