Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan lehet jó egészséget...

Hogyan lehet jó egészséget kívánni egy tetrásnak?

Figyelt kérdés
Van egy tetrás ismerősöm, akit elkísértem egy rendezvényre és döbbentem hallottam, hogy egyesek jó egészséget kívánva köszöntek el tőle. Nem akartam szóvá tenni, de nekem ez nagyon fura volt, hogy egy karig lebénult személynek valaki jó egészséget kíván, hiszen nyilván már sosem lesz olyan értelemben egészséges. De ugyanakkor felmerült bennem az is, hogy ha így nem illik, akkor hogyan?

febr. 14. 00:25
 1/2 anonim ***** válasza:
84%

Én ilyen esetben "minden jót, remélem hamarosan ismét találkozunk!"-kal szoktam elköszönni. Igen, kívülállóként baromi furcsa egészséget kívánni egy maradandó sérült, krónikus betegnek. Viszont sok esetben ők nem sértődnek meg. A közeli lábatlan néni mindig azzal viccelt, hogy zoknit kér karácsonyra, a suliban a vak fiú rendszeresen válaszolt úgy, ha kerestek valamit, hogy "nem láttam". Lehet az ismerős fel sem vette.

A legtöbben nem tudják, mit illik, vagy bele sem gondolnak, rutinosan mondják, amit mindenkinek. Sok sérült jobban megsértődik, ha nyíltan sajnálják, azt úgy vettem észre, hogy nem bírják.

febr. 14. 00:47
 2/2 anonim ***** válasza:
72%
Lehet úgy vannak vele, hogy a jelenlegi helyzete nem is betegség, hanem már egy állapot, és "ezen felül" kívánnak neki jó egészséget (pl. ne legyen influenzás stb.).
febr. 14. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!