Ezek közül melyek a cigányvezetéknevek? Lakatos, Budai, Búri, Daragó, Varga? Ezek mind cigányvezetéknevek?
Figyelt kérdés
2011. aug. 12. 18:59
11/15 anonim válasza:
16:07-nek, 19:11 vagyok.
Nem kérdezheted meg. Arra nem is gondolsz, hogy esetleg csak puszta kíváncsiságból kérdezi?
Mit értesz rasszizmuson? Szerinted ha valaki itt a GYK-n mondjuk a kínai császárok nevéről érdeklődik, akkor már mocskos rasszista sárgagyűlölő?
12/15 anonim válasza:
18:01 Nagy valószínűséggel nem! Viszont elég butaság ilyen durva általánosításokat elkövetni, és arra gondolni, (még csak kérdés szintjén is) hogy léteznek olyan vezetéknevek amelyek csak egy fajta etnikumba tartozó embereket jelölnek.A kínai példád pedig sajnos nem túl jó, hiszen az ő nevüket nem keverheted össze, magyar emberek vezetékneveivel. Tudod más nyelvet beszélünk! :-)
És én őszíntén kíváncsi vagyok arra, hogy miért érdekli.Ez talán baj?
Nem hinném.
13/15 anonim válasza:
Azért érdekli mert biztosan ZSIDÓ!:)
14/15 anonim válasza:
Nem vagyok zsidó, de ha az is lennék miért érdekelne szerinted jobban, mint bárki mást?
15/15 anonim válasza:
Nos,konkrétan mint rasszra ráhúzható vezetéknevek tényleg nincsenek.De ha megnézzük a megoszlást jóval valósznűbb ,hogy Lakatos,Kolompár,Orsós,Radics...stb. nevűek cigány származásúak.Némelyik vezetéknév tényleg mára nem jelent semmit.De valljuk be pl egy Lakatos nem véletlenül lakatos,annak idején a cigányok művelték az elromlott zárszerkezetek javítását(na de vajon miért....amiért rablóból lsz a legjobb pandúr)illetve az apróbb "vasa" munkákat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!