Ezek közül melyek a cigányvezetéknevek? Lakatos, Budai, Búri, Daragó, Varga? Ezek mind cigányvezetéknevek?
Figyelt kérdés
2011. aug. 12. 18:59
1/15 Nevaeh válasza:
Hát én cigánynak ezek közül a Lakatos vezetéknevet hallottam eddig.
3/15 anonim válasza:
Ezek közül én is a Lakatost ismerem cigány vezetéknévként, de hozzáteszem, van nem egy Lakatos nevű ismerősöm, aki nem cigány.
4/15 anonim válasza:
A Budai-t nem hiszem, hogy cigánynév lenne. Nagyon sok ilyen nevű ember él a városomban, egy sem cigány. Mellesleg a Budáról származó-t jelent, szóval nincs köze a romasághoz. Ellenben például a lakatossal, ami foglalkozást jelöl. Általában cigányok művelték.
5/15 anonim válasza:
A Varga nevet kikérem magamnak hogy cigány vezetéknév lenne. Nekem is ez a vezetéknevem és nem vagyok cigány. De Varga vezetéknevű cigánnyal amúgy sem találkoztam eddig.
6/15 tetris válasza:
Nem tipikusan cigánynevek. Van ilyen nevű a fehérek között is.
7/15 anonim válasza:
Kolompár,Orsós,Nádasdi,Kanalas,
Oláh,Balog,Csóré,Barkóczi,Ganyi
8/15 anonim válasza:
Tudok Varga vezetéknevű cigányról de ez nem kimondottan cigány vezetéknév mert sok magyar Varga van.
Budai biztos nem cigány név mert ismerek Budait.
9/15 anonim válasza:
Elárulok egy Nagy Nagy titkot neked! Nincsen kimondottan cigány vezetéknév! Láttam mr Vsargát cigányt és nem cigányt is. Lakatos cigányt és nem cigányt is! Továbbá német vezetéknevű cigányt is! Meg Nagyot és Kiss-t is. Stb...
De megkérdezhetem, hogy minek kell ez neked??? Csak nem merő rasszizmusból????
10/15 anonim válasza:
Tényleg nincsenek kimondott cigány nevek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!