Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Én túlzom el vagy ez tényleg...

Én túlzom el vagy ez tényleg illetlenség volt?

Figyelt kérdés
20 éves nő vagyok, kb. 70 kg. Szóval sovány nem vagyok, de kövérnek sem vagyok éppen mondható. Nem vagyok igénytelen. Egy idős ember, akit nem ismerek megszólított engem egy iroda épületben és azt javasolta, hogy kezdjek el fogyókúrázni. Azt mondta, hogy nem látszik rajtam, hogy keveset ennék, pedig tényleg nem jellemző rám, hogy sokat ennék. Tény és való, hogy nem vagyok sovány, de nem hiszem, hogy zsírdisznó kategória lennék, csak sokat ülök, mert sportra 3 nappali egyetemi szak mellett hetente 1 alkalomnál nem jut több időm. Én köpni-nyelni nem tudtam, hogy egy teljesen idegen kb. 65 éves férfi milyen jogon akar engem kioktatni. Még ha 100 kg lennék, azt mondom, hogy OK, de így... nem szóltam neki semmi rosszat, de nagyon rosszul esett. Egy teljesen idegen beleszólhat egy másik ember dolgába vagy jól érzem, hogy ez bunkó dolog volt? Ti mit mondanátok ilyen helyzetben? Látványosan megsértődnétek vagy vissza tudnátok tartani? Én visszatartottam, de úgy érzem, hiba volt, mert azóta is düh van bennem. Ha ilyen mégegyszer előfordul, nem akarom már szó nélkül hagyni.
2009. ápr. 9. 15:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
91%
mármint a fogyózásba
2009. ápr. 9. 18:32
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon a lelkedre vetted ezt a dolgot. Te 20 éves vagy, ő meg 65. Már képtelen változtatni a mentalitásán és jól esik neki másokat fikázni. Te viszont egy csodálatos fiatal nő vagy, aki bármilyen célját eléri az életben és a kitartásoddal az álomalak is meg lesz! Szóval légy pozitív, mosolyogj a világra és ne törődj senkivel. Csak saját magadnak kell megfelelni a tükör előtt, senki másnak. A vén papának meg csak annyit kellett volna mondanod, hogy "Sajnálom, hogy zavarom a kilátásban, arrébb álljak kicsit?". Hidd el, köpni nyelni nem tudott volna!

Légy boldog, kiegyensúlyozott és csak folytasd tovább a megkezdett utat!!!

2009. ápr. 10. 10:08
 23/35 anonim ***** válasza:
71%

Szia,

ha zsírdisznó lennél, akkor sincs joga így beszólni. Legközelebb kérdezz vissza, hogy mikor kezdi el szedni a Viagrát, mert éppen ideje volna. Nekem pl. a sörpocakos harmincas pasasok sem tetszenek, bár nem szoktam beszólni nekik.

Egyáltalán nem hiszem, hogy kövér volnál, nem mindenki anorexiás típus. Magaddal legyél elégedett, ne a külvilágnak akarj megfelelni.

2009. ápr. 10. 18:17
 24/35 anonim ***** válasza:
69%

En egyet mondok neked:

a legtobb ferfi 50en felul csak "emlekmu" amit nem tudnak feldolgozni.

Ezt ugy vezetik le, hogy mindenkinek megmondjak hogy kene csinalni a dolgukat, szeretnenek mindent iranyitani ha mar a Vilit nem tudjak.

En ezeket csak elengedem a fulem mellett (apam+nagyapam) vagy csak annyit szolok, hogy menjen aztan nezze mar meg nem megy e valami a Tvben :)

Szerintem tedd te is ezt! :D

2009. ápr. 11. 00:47
 25/35 anonim ***** válasza:
Szia, egyszer már írtam, mégpedig azt, hogy legyél hálás érte. Tudod,ezt egy könyvből tanultam egy Colin Tipping nevű írótól. Ő tanított arra, hogy az mbereknek bizonyos módon segítenie kell egymásnak, hogy az útjukat megjárhassák, a szerepüket betölthessék, a hibáikból kinőhessenek. És ehhez néha kellemetlen, kevéssé népszerű szerepeket kell eljátszaniuk. Én magamévá tettem ennek a könyvnek a tanításait, és azóta az életem csodálatosan megváltozott. Ezért szívesen elmondom másoknak is, van aki jól fogadja, és hasznára van.
2009. ápr. 11. 16:02
 26/35 A kérdező kommentje:
Ez azt jelenti, hogy te is bevállalsz ilyen szerepeket, és odamész idegenekhez tanácsokat osztogatni vagy miben merül ki ez az életfelfogás?
2009. ápr. 11. 18:21
 27/35 anonim ***** válasza:
Nem, nem megyek oda idegenekhez, Neked csak azért írtam erről, mert kérdeztél. Az életfelfogást, amiről írtam kicsit hosszadalmas elmagyarázni, és csak akkor kezdek bele, ha megírod, hogy érdekel.
2009. ápr. 12. 22:15
 28/35 A kérdező kommentje:
Ha nem teszel ilyet, akkor honnan tudod, hogy milyen érzés ilyen helyzetben lenni? Talán kerültél olyan szituációba, amikor te egy megalázó helyzetet utólag jónak értékeltél, mert segített valamiben? Tényleg érdekel, mert erről nem hallottam még.
2009. ápr. 13. 03:40
 29/35 anonim ***** válasza:

Igen így volt, több olyan szituáció, ami megalázó vagy dühítő volt, később érthetővé vált, és valóban megoldott olyan gondokat, amit nem hittem volna hogy valaha is...

Fogok írni róla, de most vendégek jöttek, estefelé, vagy késő este, meglátjuk.

2009. ápr. 13. 10:32
 30/35 anonim ***** válasza:

- Ez az a könyv. Végre megtaláltam. Colin C. Tipping: Radical Forgiveness.

- Magyarul Gyökeres Megbocsátás. Vagy Radikális Megbocsátás. Na, mondtam, hogy a megbocsátás!

- Az a gyökeres megbocsátás, amelyben felfedezzük, hogy nincs mit megbocsátani. Ez a lényeg. Rá kell ébredni, hogy nincs mit megbocsátani.

- Szóval arról szól a Radikális Megbocsátás, hogy nincs mit megbocsátani?

- Igen. Erről szól az egész könyv.

- De tudod, nekem… szóval, nagyon is van mit megbocsátani!

- Nincs.

- Hogy - hogy nincs, ha van?

- Na, hát erről szól a könyv. Amiről azt hiszed, hogy meg kellene bocsátanod, tehát ami miatt haragszol rá, az azért történt, hogy te tanulj valamit belőle. Neked ott valamit meg kell tanulnod.

- És mit?

- Azt neked kell kikutatnod. Mindig annál a pontnál, ami kiváltja a haragot nálad, ott megállsz, és elkezdesz töprengeni. Miért fáj nekem ez? És ott rá kell jönnöd, hogy van valami rossz beidegzés, valami fölösleges, vagy káros elvárás… vagy

- Valami olyan, ami nekem káros, vagy fölösleges?

- Igen, erről van szó. Kölcsönadjam?

- Még várjunk vele. Addig is majd forgatom az agyamban, amit mondtál.

- Ideadnád azt a sorozatot, ami ott van melletted a széken?

- Ezek a kicsi könyvek?

- Igen, ezt látnod kell! Ugyanez a harag-megbocsátás téma itt van magyarul Anthony de Mello könyvében. A Szeretet Útja. Kitalálod, mi a címe ennek az írásnak itt a 122. oldalon?

- Szabad a gazda!

- „Szeresd Ellenségeidet”!

- Na, már megint.

- Nézd, itt van: „Keresd tehát ennek az embernek” – mármint aki rosszat tett veled – „a hibáit” – na, mit gondolsz hol?

- Nem tudom.

- „a saját szívedben és tudatalattidban,”

- A saját?...

- A saját szívedben és tudatalattidban, „és a bosszankodásod majd átalakul hálává, mert a viselkedése önmagad felfedezéséhez vezetett.”

A fenti párbeszéd részlet egy írásból. Ha szeretnéd folytatni a témát, azt hiszem, legjobb lenne, ha konkrét kérdést teszel fel, és aztán kérdésről kérdésre ill. válaszról válaszra haladhatunk. Ha nem érdekel, nem kell magyarázkodnod, csak nem írsz, és kész.

2009. ápr. 13. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!