Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Én túlzom el vagy ez tényleg...

Én túlzom el vagy ez tényleg illetlenség volt?

Figyelt kérdés
20 éves nő vagyok, kb. 70 kg. Szóval sovány nem vagyok, de kövérnek sem vagyok éppen mondható. Nem vagyok igénytelen. Egy idős ember, akit nem ismerek megszólított engem egy iroda épületben és azt javasolta, hogy kezdjek el fogyókúrázni. Azt mondta, hogy nem látszik rajtam, hogy keveset ennék, pedig tényleg nem jellemző rám, hogy sokat ennék. Tény és való, hogy nem vagyok sovány, de nem hiszem, hogy zsírdisznó kategória lennék, csak sokat ülök, mert sportra 3 nappali egyetemi szak mellett hetente 1 alkalomnál nem jut több időm. Én köpni-nyelni nem tudtam, hogy egy teljesen idegen kb. 65 éves férfi milyen jogon akar engem kioktatni. Még ha 100 kg lennék, azt mondom, hogy OK, de így... nem szóltam neki semmi rosszat, de nagyon rosszul esett. Egy teljesen idegen beleszólhat egy másik ember dolgába vagy jól érzem, hogy ez bunkó dolog volt? Ti mit mondanátok ilyen helyzetben? Látványosan megsértődnétek vagy vissza tudnátok tartani? Én visszatartottam, de úgy érzem, hiba volt, mert azóta is düh van bennem. Ha ilyen mégegyszer előfordul, nem akarom már szó nélkül hagyni.
2009. ápr. 9. 15:15
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Én jót nevettem volna rajta és megkérdeztem volna, hogy "miért társat keres az ő fogyókúrájához?", vagy hogy "ő az egyetlen akinek így nem tetszem" vagy valami hasonlót. Nevess rajta. Számít az neked, hogy mit mond egy idegen ember?
2009. ápr. 9. 15:21
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bunkó dolog volt. Még ha 100 kg lennél, akkor is az lenne. Egy Neked idegen ember, hogy szólíthat meg emiatt, nem tudom, ő hol tanult jó modort, szerintem sehol. Tudom, hogy nagyon rosszul esnek az ilyen dolgok, de próbálj meg nem nagyon foglalkozni vele...az a Te habitusodon múlik, hogy beszólsz, nevetsz, vagy szó nélkül hagyod.
2009. ápr. 9. 15:24
 3/35 anonim válasza:
87%

Jol tetted!

Nyugi 70 kilo egyaltalan nem sok biztos a magassago is megvan hozza!

Nem mondom hogy bunko de eleg illetlenseg volt az idos embertol igy beszolni!

Semmi koze neki hogy mas hogy nez ki ... hisz ha te nem tartod kovernek magad es jol erzed igy magad akkor nincs semmi koze hozza!!

Amugy lehet en se tudtam volna emgallni a helyedben sot biztos emrt hamar felkapom a vizet!!

Tenyleg elkepeszto hogy mik vannak..

es nem eleg hogy a kisiskolasok is miket muvelnek de meg az idosek is :O

Megall az ember esze..

amugy a helyedben en is biztos visszaszoltam volna vmit hogy ugyse maganak kell tetszedjem hanem a ferjemnek.. vagy baratomnak..

De felejtsd el.. tudom rosszul esett nagyon es emg is ertem mert igazad van !!

de tul kell tenned magad ezen !1

Amugy en is baratnommel setaltam multkor az utcan mikor eszrevettuk hogy valami kisiskolasok megdobaltak sarral !!!

Tiszta sar lett a kabatunk.. es miko hatrafordultunk mi is hot idegesen hogy mit kepzelnek magukrol.. meg hogy erre tanitotta az anyjuk.. hat nem szamitva ra de 5 6 dikos gyerwekek votlak es elkezdtek modnani hogy Ribik!!

Mi se tudtunk hogy reagalni a helyzetben.. soha ilkyet nem gondotlam volna.. aztan megutni nem utottuk oket.. de aztan gondolkoztam en is amilyen duh volt bennunk nyugodtam megtehettuk volna hogy tanuljanak mar egy kis illemet!!

Borzaszto hogy mik vannak manapsag!!!

Udv.

2009. ápr. 9. 15:26
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

szia!

teljesen igazad van, ez nagyon tiszteletlen, és nem túlzok szerintem ha azt mondom BUNKÓ dolog volt attól az embertől... én egy ilyen idős nőtől nem venném jó néven, nem hogy egy férfitól(től?)... semmi köze hozzá!!!

szóval teljes mértékben melletted állok, én biztos nem hagytam volna szó nélkül, megmondanám ha a véleményére leszek kíváncsi, majd megkérdezem, szégyellje magát, hogy egy fiatal hölgynek ilyet mond ha igaz ha nem, mert idegen!!!nincs elég dolga, hogy Téged b****gat??!...nem tudom mit képzelnek magukról...amúgy nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen idős férfiak előszeretettel szólnak be mindig más dolgokba is(tisztelet a kivételnek...)

azért tedd túl Magad rajta, de legközelebb ami a szíveden, az a szádon!!!

21/L

2009. ápr. 9. 15:27
 5/35 A kérdező kommentje:
Azért esett rosszul, mert így is fogyózom. 85 kg-ról fogytam le 70-re, ami nem volt egyszerű és most is folytatom tovább ezt, de már nem látom értelmét. Az egész helyzet röhejes volt, mert ő kb. a 170 cm-es magasságához lehetett vagy 110 kg. Miért van az, hogy csak a nőknek számít a súlyuk, a pasi lehet szinte akármennyi és az úgy van jól?
2009. ápr. 9. 15:30
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

Én elküldtem volna a jó édes anyjába a vén perverz f*szkalapot, kezeltesse a frusztrációját.

Fel a fejjel, a 70 egyáltalán nem sok! Nekem pl. a 70 kiló környéki nők jönnek be a legjobban (32/ff).

2009. ápr. 9. 15:40
 7/35 A kérdező kommentje:
Azt mondta nekem, hogy ha fogynék, nagyon szép lennék. Lehet, hogy neki 50 kilós nők jönnek be...nem tudom.
2009. ápr. 9. 15:43
 8/35 anonim ***** válasza:
40%
Már bocs de ez sok.176 cm/F vok 80 kg.Egy nőnél 70 sok.Lehet lepontozni.
2009. ápr. 9. 15:53
 9/35 A kérdező kommentje:
Én nem állítottam, hogy nem több az átlagnál, de szerintem nem vagyok olyan szinten, hogy valaki így reagáljon ráadásul bunkó stílusban. Amúgy nem vagyunk egyformák és erre nem is kellene törekedni. Olyan sosem lesz, hogy mindenki ideális súlyú lesz. Ez más dolgokban is így van, csak azokat nem lehet látni.
2009. ápr. 9. 15:57
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nagyon illetlen volt az öregúr beszólása, de nem hiszem, hogy rosszindulatból tette. idősebb emberek sokszor érzik úgy, hogy nekik mindenbe beleszólási joguk van, és bármikor hangot adhatnak a véleményüknek, annak minőségétől függetlenül. nekem is szóltak már be az utcán idősebbek. amikor sok-sok évvel a bő, földet taposó rappernadrág volt a divat, beszólt egy néni, hogy "jajj kedveském, hogy tud maga ebben járni, én meghalnék, ha a nadrágom szélét taposnám". de nem törődtem vele.

az mondjuk már megint más kérdés, hogy az bácsi meglehetősen tiszteletlen is volt. úriember soha nem tesz megjegyzést egy hölgy súlyára! ne rágódj ezen, lapozz.

2009. ápr. 9. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!