Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nagyon bunkó úgy köszönni,...

Nagyon bunkó úgy köszönni, hogy Jó napot! És nem mondom hozzá a kívánok szót?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 18:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

neem

csak hivatalos helyen kell a kivánok

amugy lég a jónapot

de éldául iskolákba is kell a kivánok

2009. ápr. 7. 18:12
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

Én mindenhol "Jónapot"-ozok!

Míg iskolába jártam is csak ennyit mondtam. Senki nem szólt meg érte. Viszont egy idősebb hölgyismerős panaszkodott az édesanyámnak, hogy nem "csókolomot" köszöntem. Kérdem én miért? Jócskán elmúltam 18 ja és ráadásul nő vagyok, nem fogok csókolomozni.

Viszont hivatalban tényleg illendőbb Jó Napot Kívánokot köszönni. De a magánéletben senki nem fog érte szólni...

2009. ápr. 7. 18:40
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
hallottam hogy öregek megszólták a fiatalokat, de szerintem senkit nem érdekel. Én kimondom teljesen, mert hát csak egy szó, belefér, nem tart semmibe
2009. ápr. 7. 18:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk vidéken , az a szokás, hogy a fiatalabb férfiak az idős férfiaknak úgy köszönnek, hogy : Kivánok! vagy Kivánok, Lajos bácsi!

vicces nem?

2009. ápr. 7. 19:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Édesapám is Kívánokkal köszön, pedig nem falun lakunk...
2009. ápr. 7. 19:52
 6/13 anonim ***** válasza:
69%
Hát az azért mégis kulturáltabb h Jó napot kívánok!
2009. ápr. 8. 00:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
nem, én pl sokkal rövidebben köszönök mint te... volt gimis 3.-os koromban egy nagyon vidám korszakom, mikor jó napot helyett mindenkinek úgy köszöntem, hogy szép napot! ez így megmaradt, csak azóta lerövidült, és mostmár csak annyit szoktam mondani, hogy Szépet!
2009. ápr. 8. 12:40
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez is személyfüggő, mert én nem 1-2 embert ismerek (nem idősek!), akik ezt bunkónak titulálják. Nem tudom, hogy miért, de sajnos ez van. Én inkább odateszem a kívánokot a legtöbb esetben, mert sosem tudod, hogy az az ember, akinek köszönsz hogy fogja ezt fel.
2009. ápr. 8. 21:37
 9/13 anonim válasza:
én a suliban régen Napot-tal köszöntem minden tanáromnak. szerbiában élek, itt nem gáz. meg hivatalos helyeken se gáz a Jó napot. viszont, mikor Magyarországra mentem barátnőmhöz az iskolába, rámszólt, h itt bizony szépen hosszan kell, kívánokostul-mindenestül. :D
2009. ápr. 9. 21:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem senkinek nem esik le a karikagyűrű az ujjáról, ha kimondja teljes egészében, hogy "Jó napot kívánok!"

A "Kívánok!"-köszönés meg hát... sok mindent jelenthet. ;)

2009. ápr. 10. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!