Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Csak engem idegesít, vagy más...

Csak engem idegesít, vagy más is így van ezzel? Ez normális?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy a korosztályomnak eléggé gyenge a helyesírása. Vannak olyanok, akik helyesírási versenyen vennek részt, és a magánéletben nem képesek helyesen írni. Ez csak engem zavar? Szerintem ez a magyar nyelv gyalázása.

Egy 13 éves fiú.

2011. júl. 26. 15:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az írásunk akár maga a személyiségünk.Kevesen tudnak helyesen fogalmazni mert mindenkiben vannak hibák.A helyesírás nálam az ember "butaságszintjét" mutatja.Persze vannak kivételek.A barátnőm magától tanult meg magyarul írni,és nem tud valami helyesen.Összekeveri az ékezetes betűket.Pl nem azt írja köszi,hanem kőszi meg hasonlók(ukránt tanult.Próbálom tanítani.Egyszóval szerintem ciki ha valaki nem tud helyesen írni :S
2011. júl. 26. 21:07
 12/18 anonim ***** válasza:

Lájkolom ezeket a feminista, bölcsész hozzászólásokat, hogy úristen, aki nem ír helyesen, az hülye, gyökér bla bla.

Örülök, hogy nekik a szakmájuk a hobbijuk, és az általános műveltség a szakmájuk. Persze ezután könnyű osztani azokat, akiknek a szakmájuk jóval nehezebb és összetettebb, mint egy ilyen bölcsészé, és emellett még szakítson időt is arra, hogy helyesen írjon.

Fontos, meg lényeges, de korántsem annyira, mint ahogyan itt előadják.

2011. júl. 26. 21:24
 13/18 A kérdező kommentje:
Hidd el, eléggé fontos. Ugyanis a mai fiatalok már úgy beszélnek, ahogy írnak. Tehát nem azt mondják, hogy pl: vagyok, hanem azt, hogy vok, vaok. Később mi lesz ebből szerinted? Egyre gyakoribb lesz ez a "nyelvjárás".
2011. júl. 26. 22:49
 14/18 anonim ***** válasza:
kedves előző válaszoló.Igazad van,lehet hogy a tanulatlan embereknek sokkal nehezebb a munkájuk,pl autószerelés,pizzaszállítás stb.De talán ha annak idején ők is tanulnak,akkor nem kell hogy ilyen nehéz munkájuk legyen,hanem csak nyugodtan oszthatják az észt.Persze nem azt mondom hogy lenézem őket.Ilyen munkákra is szükség van,és nagyon is értékes :)
2011. júl. 27. 09:40
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves előző és akkor ki javítja meg a kocsidat, meg a vízvezetékedet?

Mivan neked büdös a munka? Te nem akarsz könyékig a szarban turkálni, de mástól elvárod hogy megcsinálja neked. Te lehet hogy több könyvet olvastál, de azok kiket te lenézel nem pánikolnak be ha van egy kis áramszünet, vagy internetszünet, vagy kiönt a víz. Egy talpra esett embernek bizonyos alapmunkákat illene tudnia megcsinálni magától. Pl megcsavarni a csapot ha csöpög vagy kissebb villanyszerelési munkákat, biztosítékot, fűtést. NNa hány diplomás köcsög képes erre szerinted? Legfeljebb az akinek nem volt diplomás köcsög az édesapja.

Egyik munka se rosszabb a másiknál. Vagyis szerintem a vízvezeték szerelő sokkal becsületesebb mint mondjuk a politikusi szakma. De sajnos mindegyikre szükség van.

Vissza kanyarodva a témára. A véleményem az hogy a helyesírásra igenis figyelni kell, mert igen sokat elárul az emberről, de míg a könyvelőnek a tintától fekete a körme addig a kőművesnek a vakolattól. Bizony az ember kiesik a gyakorlatból, és ezt nem lehet számon kérni tőle.

2011. júl. 27. 12:58
 16/18 A kérdező kommentje:
Vannak olyan diplomás emberek, akik képesek megjavítani a csapot, stb. Ezt diplomával nem adják, ez néhol alap műveltség.
2011. júl. 27. 14:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Engem is nagyon idegesít! Pedagógus vagyok, sírni tudnék a kommentektől, rövídítésektől, facebook-os hozzászólásoktól! Siralmas! De örülök, hogy neked is feltűnt 13 évesen!
2011. aug. 3. 12:22
 18/18 anonim ***** válasza:
Engem is zavar bar nem vagyok a korosztajod, de engem az zavar hogy nekem rettento rosz a helyesirasom. Mindig is gyenge pontom volt a dolog. Tudom tennem kene ellene de anyira unalmasnak tarom az olvasgatasat. Emlekszem volt az a program h alljunk meg egy szora, ur isten de utaltam, kesz fajdalom volt nezni (mert gondoltam az jo lesz nekem). De nem segitett inkabb csak osszezavart meg azt az erzest teremtette bennem hogy en ezt sosem fogom megtanulni. Tehat a lustasag gyozott es meg ma is parazok ha levelet kell irnom.
2011. aug. 17. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!