Csak engem idegesít, vagy más is így van ezzel? Ez normális?
Arról van szó, hogy a korosztályomnak eléggé gyenge a helyesírása. Vannak olyanok, akik helyesírási versenyen vennek részt, és a magánéletben nem képesek helyesen írni. Ez csak engem zavar? Szerintem ez a magyar nyelv gyalázása.
Egy 13 éves fiú.
Lájkolom ezeket a feminista, bölcsész hozzászólásokat, hogy úristen, aki nem ír helyesen, az hülye, gyökér bla bla.
Örülök, hogy nekik a szakmájuk a hobbijuk, és az általános műveltség a szakmájuk. Persze ezután könnyű osztani azokat, akiknek a szakmájuk jóval nehezebb és összetettebb, mint egy ilyen bölcsészé, és emellett még szakítson időt is arra, hogy helyesen írjon.
Fontos, meg lényeges, de korántsem annyira, mint ahogyan itt előadják.
Kedves előző és akkor ki javítja meg a kocsidat, meg a vízvezetékedet?
Mivan neked büdös a munka? Te nem akarsz könyékig a szarban turkálni, de mástól elvárod hogy megcsinálja neked. Te lehet hogy több könyvet olvastál, de azok kiket te lenézel nem pánikolnak be ha van egy kis áramszünet, vagy internetszünet, vagy kiönt a víz. Egy talpra esett embernek bizonyos alapmunkákat illene tudnia megcsinálni magától. Pl megcsavarni a csapot ha csöpög vagy kissebb villanyszerelési munkákat, biztosítékot, fűtést. NNa hány diplomás köcsög képes erre szerinted? Legfeljebb az akinek nem volt diplomás köcsög az édesapja.
Egyik munka se rosszabb a másiknál. Vagyis szerintem a vízvezeték szerelő sokkal becsületesebb mint mondjuk a politikusi szakma. De sajnos mindegyikre szükség van.
Vissza kanyarodva a témára. A véleményem az hogy a helyesírásra igenis figyelni kell, mert igen sokat elárul az emberről, de míg a könyvelőnek a tintától fekete a körme addig a kőművesnek a vakolattól. Bizony az ember kiesik a gyakorlatból, és ezt nem lehet számon kérni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!