Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kínában nem kedvelik az...

Kínában nem kedvelik az újgurokat? Kik is pontosan azok az újgurok?

Figyelt kérdés
Láttam egy videót, ahol kínaiak újgur kisfiút ütnek, rugdosnak, írták kommentben többen is, hogy ott utálják őket, mint nálunk a cigányokat, mert a többségük bűnöző. Ez igaz?
2011. júl. 23. 14:55
 1/9 anonim ***** válasza:
56%

Ez így van. Felsőfokon beszélek kínaiul, és több barátom és tanárom mondta, hogy az ujgurok Kína cigányai. A pályaudvarokon erőszakosan csencselnek a vacakjaikkal, meg a kajáikkal, és állítólag Pekingben a zsebtolvajok legnagyobb része ujgur, és ha elfogják őket, akkor azonnal "rászizmus" meg "diszkrimináció" van. Ja, és amikor a xinjiangi események voltak, az ujgurok megfenyegették a külföldön élő kínaiakat, hogy bántalmazni fogják őket.

Egyébként az ujgurok egy török eredetű nép Kína nyugati részén.

2011. júl. 23. 15:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

kedves kérdező, biztosan észrevetted, hogy csupa rövid u-val van az ujgur, tehát nem "újak", hanem a népcsoport neve ujgur.

egyébként nem tudtam, hogy ilyen nagy baj van velük Kínában.

és úgy is néznek ki, mint a kínaiak, vagy valamelyest különböznek tőlük?

2011. júl. 23. 16:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Kérdező belinkelhetnéd a videót!
2011. júl. 24. 00:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok benne biztos, hogy ujgur az a gyerek, akit ütnek, de a kuruc.info -n azt írták, hogy az. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=He661..
2011. júl. 24. 12:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Már csak az a kérdés, hogy miért ilyen büszkék a hungaristák arra, hogy ilyen kedves ujgur "testvéreink" vannak?
2011. júl. 24. 12:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy újgur barátnőm. Ő mesélte, hogy a terület ahol élnek (Ürömcsi és környéke), nem biztonságos, mert kisebb polgárháború volt ott.

Az újgurok muszlimok, gondolom ez sem segít a helyzeten.

Amugy meg a lány, kedves, nem lop, becsületes, viszont dolgozni nem szeretek vele, mert akkor csinálhatok mindent egyedül.

2011. júl. 24. 20:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja és ha jól tudom az apa újgur nyelven anyát jelent :-)
2011. júl. 24. 20:09
 8/9 anonim válasza:
100%
Szerintem az ujguroknak meg van az okuk arra, hogy miért utálják a kínaiakat, olvassatok bele: [link] -itt a Történetük cím alatt.....
2013. jún. 1. 11:24
 9/9 anonim válasza:
100%
Eifert János fotográfus hosszabb időt töltött az ujgurok között. Gondolom az általa írtak reálisabb képet adnak. [link]
2013. jún. 3. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!