Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Macerás magázás. Hogy kell?

Macerás magázás. Hogy kell?

Figyelt kérdés
Ha pl. többen vagyunk, és én mindenkihez beszélek, viszont a megszólítottak között van a haverjaim, és az általam magázottak közül is, mit csináljak? Lenne más is, csak most nem jut eszembe. :D
2011. júl. 5. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Golobálisan kezeled őket erre az időre, mig mindenkihez beszélsz magázodsz, ha konkrétan havernak akkor tegezés és ha konkrétan olyanhoz szólsz akit magázol azt természetesen magázod.

De ha mindegyikükhöz szólsz egyszerre akkor magázodás, pl: "Megkérném az urakat.." vagy "a tisztelt társaság figyelmét kérném..." ezek igy egy tegezödős, haveri brigádnálnál is beleférnek, igy itt is.

2011. júl. 5. 22:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Magázd őket, leggyakrabban az az első, hogy szólnak, hogy fejezd be.

Mindössze udvarias kezdetben magázódni.

Nem fog soká tartani, hogy az idősebb "akárki" felajánlja a tegeződést.

2011. júl. 5. 22:50
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi! De akkor most konkretizáljunk!

Osztálykiránduláson például a szobában voltak az osztálytársaim, és egy tanárom. Itt mit csináljak? Monjuk: "Figyeljetek....!" vagy "Figyeljenek...!" ?

2011. júl. 5. 23:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Kivághatod magad azzal, ha nem nevezel meg konkrétan senkit (csoportot se) ebben az esetben pl. Mindenki figyeljen.
2011. júl. 6. 04:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Pl. figyeljen ide mindenki! szerintem ilyenkor kell mondani mindkét formát, pl. mit szólnátok/szólna a tanárnő ahhoz, hogy ez meg az legyen.
2011. júl. 6. 13:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez így nagyon hülyén hangzik... Mint mondtam ebből is kivághatod magad akkor, ha nem nevezel meg senkit . Pl. Mindenki figyeljen! Mi lenne akkor, ha ezt csinálnánk.

Vagy ne nevezz meg senkit vagy beszélj T/1-ben akkor megúszod az egész magázósdit... 04:05-ös voltam.

2011. júl. 6. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!