Hogyan tegezzünk, hogyan köszönjünk? Megmagyaráznád egy 62 éves (fiatalos) férfinek a magyar tegezési szabályokat?
Figyelt kérdés
Svédországban mindenki tegeződik és most nagyon bizonytalan vagyok 35 év után, kinek hogyan köszönjek, kit tegezhetek. Legszívesebben mindenkit sziával üdvözölnék és tegeznék.2011. jún. 28. 10:24
11/14 napietus válasza:
interneten más, főleg egy ilyen általános információs fórumon. én 29 vagyok, de én sem szeretném, ha egy idegen letegezne. úgy mondják "nem őríztünk együtt libát". és ez igaz is :) akit szeretném, hogy tegezzen, annak fogom mondani, a többi meg magázzon csak.
12/14 anonim válasza:
62 évesen nyugodtan magázhatsz bárkit, még a 13-14 éves lányokat is.
Ez a legbiztosabb, ha nem akarsz udvariatlan lenni.
13/14 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. Kár, hogy az internetezés nem hat erősebben a szokásokra.
2011. júl. 17. 15:44
14/14 anonim válasza:
Valóban, az interneten teljesen más a megengedett, ott én egységesen a tisztelettudó (nem haverkodós) tegezést alkalmazom, kivéve néhány szakmai fórumon, ahol teljesen bizonyos, hogy 1-2 generációval a többiek "alatt" vagyok, és egyébként is szokásos a magázódás.
Továbbra is magázáspárti vagyok, szerintem a nyelvünkön szépen lehet magázódni, és nekem semmi gondot nem okoz, ha a felnőtt érintkezésben használom. Bár talán én vagyok nagyon régiesen szocializálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!