Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Normális hogy az emberek...

Normális hogy az emberek azért gürcölnek, hogy "könnyebb" legyen az életük?

Figyelt kérdés

Az emberek azért dolgoznak olyan sokat, akár olyan munkát, amit ki nem állhatnak, meg gyűlölik, hogy megkönnyítsék az életüket.

Kitudják fizetni a kenyeret, a gáz számláz, autót tudjanak venni, azzal járni. Ami ugye megkönnyíti az ember életét, meggyorsítja, ha előbb oda ér valahova, több ideje marad másra.

Jó, van aki olyanra költi a pénzét, amivel szeret foglalkozni, szóval hobbi. De, annyi ember gürcöl nap mint nap, olyan munkával amivel igen sokáig kell melózni hogy meg vegyen valamit.

És az embereknek így telik el az életük, hogy dolgoznak autóért, lakásért, ételért.

Az élet apró örömeinek egyre kevésbé tudnak örülni, csak a tárgyilagos dolgok boldogítják az embereket, hogy megtudja venni azt a kocsit, motort, lakást...

Régen is ugyan ez ment?

Biztos jó ez így?

2011. máj. 8. 07:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tudod mi az izgi? Van egy olyan értelmes réteg a mai fitalok között, aki képes átlátni korunk anarchiáját, és nem csak eligazodni benne, hanem azt irányítani is. Erre jó példa, hogy van nekem egy unokatesókám, aki 16 évesen kijelentette, hogy márpedig ő bankigazgató lesz (akkor elég pénztelenül), mert azt látta, hogy azzal tud már boldogulni anyagilag. És láss csodát, rendkívül kemény fejjel, nagy öntudattal ment a Corvinusra, baromi jó kapcsolatrendszert épített ki, és mára bankigazgató. Valamint mára ő lett az a kategória, aki nem érti, hogy lehetnek másnak anyagi problémái.

Szóval érdekes egy dolog ez, de tagadni a pénz, vagyon jelentőségét, véleményem szerint több, mint hülyeség, legalábbis nem ebbe a társadalomba való gondolkodásmód, egyszerűen életképtelen.

2011. máj. 8. 09:02
 12/17 napietus ***** válasza:
ma 09:02-es, büszke lehetsz az unokatestvéredre. jó, hogy ma is vannak ilyen törekvő emberek :) én nagyon becsülöm, aki igyekszik, nagyapám is mindig azt mondta, hogy sose szabad azt nézni, hogy valakinek mi van a tárcájában, csak azt, hogy mi van a fejében. ez ilyen családi mondás nálunk, mert távoli ősöm mezítláb és rongyosan állt be valamikor inasnak egy kocsigyártóhoz. és az ő fiának már nemcsak kocsigyártó műhelye, de borkereskedése is volt, díszpolgárrá avatták és nemesi családból nősült. ki gondolta volna arról a maszatos, poros kis kölökről, hogy a fia már tekintélyes ember lesz, ő maga pedig egy grófnő apósa, aki kezét csókolommal fog neki köszönni? valószínű kinevették volna, ha elmondja, hogy ez a célja. pedig már akkor benne volt minden. az ambíció, az akarat, az igyekvés. igen, az anyagi javakért, de ami talán még ennél is fontosabb: a megbecsülésért és az elismerésért. ez olyan meseszerűnek tűnik, de látjuk, ma is vannak ilyen törekvő emberek, akik elérnek valamit az életben.
2011. máj. 8. 09:21
 13/17 anonim ***** válasza:

Én is sokszor gondolkodom a kérdéseden... engem az aggaszt, hogy ez az "ördögi kör", amiben élünk tulajdonképpen abszolút értelmetlen... és ezáltal az életem is értelmetlen. Kitörni belőle lehetetlen, mert pénz nélkül semmit se tudsz csinálni, max a híd alatt aludni, de lassan már azt sem, mert a törvény ezt is tiltani fogja.

Szóval dolgozni kell... és aztán kénytelen vagy tárgyi javakra is költeni. A lényeg a mennyiségen van.

Mert lehetne olyan a világunk, hogy minden embernek vagy 1 db középkategóriás suzukija, egy kisebb háza/lakása, egy átlagos fizetése, középkategóriás cuccai.

Ezzel szemben a helyzet az, hogy vannak éhezők és vannak gazdagok... vannak jól menő vállalkozók és vannak akik csődbe mennek.

És ez sokszor nem a törtetésen, vagy az intelligencián múlik, hanem a szerencsén, vagy azon, hogy kik állnak mögöttünk. Illetve megtaláljuk-e a kiskapukat...

Elődeink mennyit hibáztak és mennyire voltak önzők.

Aztán aki valamiért mégis elér valamit, az egy dolgot felejt el: a világban nem gyarapszik a pénz, hanem vándorol... ha valakinek több lesz, akkor egy másiknak kevesebb. És ez általában úgy működik, hogy akinek sok van több lesz, akinek kevés, annak még kevesebb...

Szóval mindenki mérlegelheti, hogy megéri-e neki gazdagnak lenni, hogy ezért mások éhezzenek, vagy megelégszik a középkategóriával. Ha így lenne... ha mindenki így érezne, nem lennének szegények.

2011. máj. 8. 09:41
 14/17 pelgrim ***** válasza:
Normális mert annyira elterjedt, annyira általános, hogy ez lett a norma, de nem jó, és ebből az ördögi körből nagyon nehéz kilépni.
2011. máj. 8. 10:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Pontosabban ebből az ördögi körből sztem nem is lehet kilépni.

Aki meg írta, hogy az a lényeg, kinek mi van a fejében ... nézd, nem akarok beképzeltnek tűnni, de nekem van 3 egyetemi diplomám (ugyan állítólag manapság nem piacképes szakokkal), és kb semmit nem tudok kezdeni velük. Tudom, hogy nem a diploma adja az észt, de azért nem tartom magam hülyének, és amikor harmadszorra is kitüntetéssel végez az ember, akkor azért talán az is jelent valamit. Na de nem ez a lényeg, hanem az, hogy sokszor pont azt látom, hogy itt nálunk az ész nélküli, unintelligens, tök képzettség nélküli előbb jut előre, mint egy magasan képzett ember.

Emögött pedig azt tapasztalom, hogy a kapcsolati tőke természetesen ezerszer többet ér bármilyen papírnál és tudásnál, és itt ismét egy ördögi körbe jutunk, mert ebbe a körbe kívülről bekerülni nem lehet, ide jórészt születni kell, és persze akik körön belül vannak, ők meg kifejezetten nem vesznek be külsőst maguk közé, így aztán még csak a komolyabb kapcsolatépítés lehetősége is elvágva. Én ezt abszolút így látom, és ennek megfelelően, lehetsz 17 éves gimnazista is, ha jó körökben mozogsz, tulképpen semmi se számít, mert megmozdulsz és amihez érsz, abból pénz lesz, na de működik ez fordítva is, és aki meg "csak úgy" netán vállalkozik, az garantáltan sikertelen lesz.

Szóval az ördögi körök többszöröse van itt jelen manapság, de egy a vége megint: kitörésre szinte nincs lehetőség. Ez nem pesszimizmus, csak a realitás.

2011. máj. 8. 10:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!Én probáltam kilépni ebből a mókus kerékből,de itt magyarországon lehetetlen én úgy gondolom!Én ahogy kiléptem a mókus kerékből egyből elbuktam mindent,kocsi,motor,munka és még sorolhatnám!De legalább megprobáltam és kb majdnem 2 évig putri már majdnem nomád körölmények között éltem,pedig elötte elég jól éltem!Ha ebből kilépsz a mai világban,ami így van kitalálva,akkor eláshatod magad és megdöglesz egy híd alatt!Persze ki lehet költözni egy erdőben és teljessen elszigetelten élni,de szerintem az ember egy társas lény és elöbb utobb ott az ember megkattanna!Én úgy gondolom hogy külföldön megéri görcölni,mert van értelme és mondjuk 10 év kemény munkából az ember hátra dőlhet is kicsit élvezheti az életet,de itt nem lehet megvalósittani és úgy gondolom!Külföldön 10 év munkával eltudod érni azt amit itthon talán életed végéig sem fogod!Sajnos ez az igazság,én azt gondolom hogy akiben megvan az affinitás és egy kis kalandra vágyik,az menjen külföldre és akár mindent égessen fel maga mögött,mert aki beszél egy nyelvet ha nem is perfektül,de az ott kintt sokra viheti!De a mókus kerékből itthon kilpéni lehetetlen,ha csak nem vagy milliomos!Külföldön is bele kerülsz,de nem mindegy hogy 40 évessen kiszálsz belőle és élvezed az életed vagy pedig addig gürcölsz amig fel nem dobod a talpad,mert sajnos ez vár az emberekre ha valami sűrgős változás nem lesz!Plussz még arról nem is beszéltem hogy ott külföldön a magas élet színvonal miatt tovább is él az ember akár 5-10 évvel is!
2011. máj. 8. 13:44
 17/17 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak.

10 év munkával külföldön össze lehet spórolni annyi pénzt hogy családi házat tudj magadnak építeni. Már azzal sokkal előrébb vagy ha nem kell hitelt fizetned.

Ha lesz rá lehetőségem akkor külföldön fogok dolgozni.

2011. máj. 11. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!