Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Fel kell-e állni, amikor...

Fel kell-e állni, amikor elhangzik a Szózat?

Figyelt kérdés
2009. márc. 9. 19:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
41%

Elég lett volna annyit mondanod, hogy köszi a választ, nem tudhattam mert nem magyar vagyok, nem oda járok suliba.

nem letámadni azt aki segít

2009. márc. 9. 20:46
 12/25 anonim ***** válasza:
64%

Nem kell a melledet veregetni,hogy magyar vagy, csak tartsd meg a magyar nyelvedet és ismerd a Himnuszt ,Szózatot és tudd,hogy illik felállni ha elhangzik valahol. Ettől még tudsz békében élni

De én sem akarok veled erről vitatkozni.

2009. márc. 9. 20:46
 13/25 anonim ***** válasza:
87%

20:25-ös vagyok. Írott szabályról nem tudok, ezt a hagyomány diktálja.

[link]

2009. márc. 9. 20:48
 14/25 A kérdező kommentje:
Oké, bocs, hogy fölkaptam a vizet. Nem mondtam, hogy nem ismerem a Himnuszt vagy a Szózatot (legalábbis az első két versszakot). De ugyanígy ismerem a szerbet és a jugoszlávot is. Nem mondtam, hogy nem vagyok magyar, ezt azért leszögezném. Köszönöm a válaszokat!
2009. márc. 9. 20:48
 15/25 anonim ***** válasza:
85%
persze hogy föl kell állni.... ugyanúgy mint a himnusznál... ez kötelező! annyi a külömbség, hogy a himnusz illik énekelni is, míga szózatot nem szokás, csak hallgatni
2009. márc. 10. 14:09
 16/25 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Kérdező.

Olvastam hogy nem vagy magyar. Akkor csak azt szeretném megtudni, hogy MIT KERESEL TE ITT ????!

2009. márc. 10. 18:47
 17/25 anonim ***** válasza:
45%
18:47-es! Olvasd már vissza mit írt pontosan a kérdező! Komolyan mondom, szégyellem a pofám néhány magyarországi magyar miatt!
2009. márc. 10. 21:59
 18/25 anonim ***** válasza:
84%
elvileg mi egy vendégszerető nép voltunk... most miért kell így beszólni valkainek csak azért mert nem magyar? rengeteg magyar van akiket más országokban tárt karokkal fogadnak, nem egyet személyesen is ismerek, akkor mi miért vgauynk ilyen ellenségesek? egy nép van csupán akiket nem kellett volna befogadnunk, őket meg mégis beengedtük az országba....klassz...
2009. márc. 11. 13:52
 19/25 anonim ***** válasza:
84%

Csak annyira hívnám fel a figyelmét az utolsó 3 válaszolónak hogy a KÉRDEZŐ MAGYAR. Már ami a nemzetiségét illeti, csak nem Magyarországon, az anyaországban él hanem a Vajdaságban. Nem mondta,hogy nem magyar csak annyit mondott, hogy nem veri a mellét, mert nem akarja,hogy a magyarsága miatt agyon üssék, vagy baj érje. Szeretne nyugodtan békében élni a szerbekkel odaát. Ezért is nem járt nagyon olyan helyekre ahol hallhatta a Himnusz és a Szózatot.

Kedves kérdező remélem sikerült a kérdésesedre megfelelő választ adniuk a többieknek.

2009. márc. 11. 18:16
 20/25 anonim ***** válasza:
91%

azt írta, h nem NAGY magyar, egész más. Én is magyar vagyok, mégsem állok ki magyarkodni... Ott Vajdaságban meg aztán meg is nézheted magad, ha nekiállsz hangoztatni, és ez szomorú. A békés együttélés, h ne botránkoztass meg senkit, sajnos ilyen...

Kedves Kérdező!

Írva csak a Himnuszra van tán - már szabályba fektetve - h állni kell alatta, hiszen minden nép és nemzet állva tiszteleg a nemzeti himnusza előtt, ami nálunk még ráadásul imádság is. A Szózatról is volt ám szó, h az legyen a hivatalos himnusz, legalábbis én így tudom. De arra nincs úgymond előírva, h állj föl, ha hallod és énekeled, de mi anno még énekórán is állva tanultuk meg, bizony!

Magyarok vagyunk, megtiszteljük ezeket az énekeket azzal, h állunk alatta. Ez illik. A Székely Himnuszra is föláll mindenki. (Sőt, mi még a megzenésített (Bródy?) Nemzeti Dal-ra is állunk.)

2009. márc. 12. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!