Fel kell-e állni, amikor elhangzik a Szózat?
Elég lett volna annyit mondanod, hogy köszi a választ, nem tudhattam mert nem magyar vagyok, nem oda járok suliba.
nem letámadni azt aki segít
Nem kell a melledet veregetni,hogy magyar vagy, csak tartsd meg a magyar nyelvedet és ismerd a Himnuszt ,Szózatot és tudd,hogy illik felállni ha elhangzik valahol. Ettől még tudsz békében élni
De én sem akarok veled erről vitatkozni.
Kedves Kérdező.
Olvastam hogy nem vagy magyar. Akkor csak azt szeretném megtudni, hogy MIT KERESEL TE ITT ????!
Csak annyira hívnám fel a figyelmét az utolsó 3 válaszolónak hogy a KÉRDEZŐ MAGYAR. Már ami a nemzetiségét illeti, csak nem Magyarországon, az anyaországban él hanem a Vajdaságban. Nem mondta,hogy nem magyar csak annyit mondott, hogy nem veri a mellét, mert nem akarja,hogy a magyarsága miatt agyon üssék, vagy baj érje. Szeretne nyugodtan békében élni a szerbekkel odaát. Ezért is nem járt nagyon olyan helyekre ahol hallhatta a Himnusz és a Szózatot.
Kedves kérdező remélem sikerült a kérdésesedre megfelelő választ adniuk a többieknek.
azt írta, h nem NAGY magyar, egész más. Én is magyar vagyok, mégsem állok ki magyarkodni... Ott Vajdaságban meg aztán meg is nézheted magad, ha nekiállsz hangoztatni, és ez szomorú. A békés együttélés, h ne botránkoztass meg senkit, sajnos ilyen...
Kedves Kérdező!
Írva csak a Himnuszra van tán - már szabályba fektetve - h állni kell alatta, hiszen minden nép és nemzet állva tiszteleg a nemzeti himnusza előtt, ami nálunk még ráadásul imádság is. A Szózatról is volt ám szó, h az legyen a hivatalos himnusz, legalábbis én így tudom. De arra nincs úgymond előírva, h állj föl, ha hallod és énekeled, de mi anno még énekórán is állva tanultuk meg, bizony!
Magyarok vagyunk, megtiszteljük ezeket az énekeket azzal, h állunk alatta. Ez illik. A Székely Himnuszra is föláll mindenki. (Sőt, mi még a megzenésített (Bródy?) Nemzeti Dal-ra is állunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!